Van den Belt: "Op basis daarvan deze plek verdiend"

Van den Belt: "Op basis daarvan deze plek verdiend"

Calvin Stengs ontbrak zondagmiddag in de selectie van Feyenoord en dus werd hij vervangen door Thomas van den Belt. De middenvelder had tot nu toe slechts tachtig officiële speelminuten gemaakt dit seizoen en daarom was het nogal een verrassing dat hij tegen FC Twente voor het eerst in de basis mocht beginnen.

"Het gaf me een goed gevoel", vertelt Van den Belt over zijn basisplaats op Feyenoord ONE. "De afgelopen trainingen lekker getraind en op basis daarvan deze plek verdiend, dus ik ging met een goed gevoel de wedstrijd in." Of Feyenoord dezelfde intensiteit behaalde als tegen PSV? "De eerste helft niet. Ik denk dat je nog goed wegkomt met die kans van hen en de afgekeurde goal. Ook zelf wel een aantal kansen gecreëerd, maar in de tweede helft had ik dat gevoel pas echt. Vanaf de penaltysituatie had ik pas het gevoel dat we dezelfde intensiteit leverden, dus dat is zonde."

Voor veel mensen was het een verrassing dat Van den Belt een plek in de basis kreeg boven Ondrej Lingr. "De bedoeling was dat ik richting de zijlijn ging om iedereen een beetje eruit te trekken, zodat er in de as meer ruimte kwam. Bij vlagen kwamen we er ook wel goed doorheen, alleen waren er dan een paar voorzetten van Q die net niet binnengelopen werden."

Tweede helft domineerde Feyenoord veel meer en dat komt volgens Van den Belt doordat Feyenoord beter grip kreeg op de spitsen van FC Twente. "Vanaf het begin van de tweede helft ging dat beter en kregen we meer druk op hun opbouw en kregen we sneller de bal terug, waardoor je ook sneller weer kan aanvallen." Rond de zestigste minuut verliet de middenvelder het veld met een gevoel dat het nog wel goed ging komen. "We hadden net een paar schoten op goal. Op een of andere reden als we tegen Twente spelen is hun keeper altijd man of the match en pakt hij alles. Dat is zonde."

Vervolgens krijgt Van den Belt de vraag waarom het dit seizoen minder vaak lukt om een wedstrijd te beslissen dan vorig seizoen. "Vorig jaar won Feyenoord deze wedstrijden vaak en werd er in het laatste kwartier toch nog een goal gemaakt. Dit jaar valt hij net niet en ook met de penalty net na rust, het is zonde dat je die kansen niet maakt. Uiteindelijk kunnen we het alleen maar onszelf kwalijk nemen."

Lees meer over
Thomas van den Belt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties