Van Bommel junior fan van De Kuip: "Mijn vader was hier niet zo geliefd"

Van Bommel junior fan van De Kuip: "Mijn vader was hier niet zo geliefd"

Ruben van Bommel kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn eerste bezoek aan De Kuip als voetballer. De 19-jarige linksbuiten van AZ, zoon van Mark van Bommel, genoot ervan om er te spelen, maar had het resultaat en spelverloop natuurlijk graag anders gezien.

"Natuurlijk baal ik, want ik had meer willen laten zien", vertelde Van Bommel aan De Telegraaf. Hij had het echter te lastig tegen de solide defensie van Feyenoord. "Volgens mij hebben we drie keer van buiten de zestien op doel geschoten. We hebben aanvallend te weinig geleverd. Feyenoord was de betere ploeg."

Ondanks de nederlaag kwam er met het spelen in De Kuip wel een langgekoesterde wens uit voor Van Bommel. "Het is veruit het mooiste stadion van Nederland. Daarom keek ik extra naar deze wedstrijd uit. Alles is mooi aan de sfeer in De Kuip."

'Mark van Bommel, breek je been'
Dat ervaarde de AZ'er eerder al als toeschouwer. "Afgelopen seizoen ben ik met vrienden wezen kijken bij Feyenoord - PSV. De sfeer was ongelofelijk." Dat die sfeer ook intimiderend kan zijn, weet hij ook maar al te goed. "Toen mijn vader hier vroeger speelde, zongen ze: 'Mark van Bommel, breek je been'. Hij was hier volgens mij niet zo geliefd."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties