Van Basten: ''Feyenoord is de beste ploeg van Nederland''

Van Basten: ''Feyenoord is de beste ploeg van Nederland''

Marco van Basten begint langzaam supporter van Feyenoord te worden. De analist was ook afgelopen maandagavond weer lovend over de Rotterdamse club. De ploeg van trainer Arne Slot wist een achterstand om te buigen in een ruime overwinning en maakte ook voetballend een prima indruk in De Kuip. Van Basten heeft genoten van de stadionclub.

''Het begon ongelukkig voor Feyenoord, maar het is geen toeval dat ze met 4-2 winnen", begint Van Basten in het praatprogramma Rondo. "Ze hebben daarna echt een tandje bijgezet en ze hebben FC Utrecht vastgepakt en niet meer losgelaten. Utrecht kwam niet meer van de eigen helft af. Volledig terecht dat ze gewonnen hebben, Utrecht had gewoon geen antwoord, dus ik vond het echt een bewijs weer dat dit de beste ploeg van Nederland is.''

Oud-Feyenoorder Ruud Gullit haakt in: "Ik vond het een van de beste wedstrijden die ik gezien heb. Ik heb een Feyenoord gezien dat Utrecht beetpakte. Ze waren gemeen, ze waren aan het pressen en er werd ook gewoon goed gevoetbald. Ik vond het zo leuk om naar te kijken, want Utrecht speelde ook gewoon zo in de eerste helft. Feyenoord deed er een tandje bij en toen gingen ze er overheen. Ik vond het geweldig om naar te kijken."

"En met voetbal, hè," reageert Van Basten weer. "Het is vanuit achteruit, goed de bal rond laten gaan. Als je ziet hoe snel het positiespel gaat in kleine ruimtes, dat vind ik zeer indrukwekkend. Dat is de handtekening van meneer Slot. Ik moet zeggen dat ik hem een geweldige trainer vind en hij kan het ook geweldig uitleggen en heeft verstand van de materie."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties