Van Basten enthousiast: "Dan vind ik dat Feyenoord veel meer rendement haalt"

Van Basten enthousiast: "Dan vind ik dat Feyenoord veel meer rendement haalt"

Feyenoord staat momenteel op de tweede plek met een 17 overwinningen uit 23 wedstrijden, daarnaast is de finale van de KNVB Beker in het zicht en werd er pas na penalty's verloren van het erg sterke AS Roma. Genoeg punten om positief over te zijn, zo concludeert Marco van Basten als hij naar het spel en de mogelijkheden van de Rotterdammers kijkt. De portemonnee is ten slotte nog altijd niet zoals hij is bij PSV en Ajax.

De mannen aan tafel bij het praatprogramma Rondo kijken nog één keer terug naar de wedstrijd tegen AS Roma en Youri Mulder viel één ding in het bijzonder op. "Wat je wel in al die wedstrijden kon zien? Dat ze steeds voor zijn gekomen. Ze kwamen zelfs voor in de penaltyreeks, of stonden er in ieder geval goed voor. Steeds op het einde geven ze het uit handen. Dat is iets wat niet beter is geworden, dus dat killen van een wedstrijd en goed tot het einde brengen ontbreekt. Dat zit misschien niet in fitheid. John de Wolf zou ze dat misschien wel kunnen leren. Slot is ook een trainer die juist puur op het voetbal focust."

De Boer wil zijn collega graag corrigeren, want afgelopen wedstrijd tegen AS Roma verliep wel iets anders. "Dat was alleen niet het geval in deze wedstrijd. Die goal kwam vrij snel en Roma nam meer initiatief. Feyenoord startte fantastisch en Wieffer had nog een geweldige actie, maar daarna wordt heel snel de 1-1 gemaakt. Toen vond ik Roma wel wat beter." Mulder zag zijn voorbeeld van het uit handen geven op het einde wel gebeuren tegen Atlético Madrid en Lazio. "Dat is misschien de volgende stap en past misschien niet zo goed bij de trainer Slot."

Mogelijkheden
Presteren naar de mogelijkheden, dat is wat Feyenoord doet volgens Marco van Basten. "Feyenoord heeft natuurlijk niet zo’n grote portemonnee als PSV en Ajax. Ik vind dat Feyenoord echt heel veel bereikt. Slot doet het echt heel goed en laat ze voetballen van achteruit. Ze zijn met een hele beperkte selectie in staat om echt goede wedstrijden te spelen. Alleen wedstrijden worden uiteindelijk ook beslist op een paar momenten van goede spelers. En die missen zij."

Volgens Van Basten is de invloed van Slot groot op de resultaten die behaald worden. "Als je ziet hoe ze opbouwen en als team op het veld staat, vind ik dat heel positief. Alleen die rechtsbuiten en spits kunnen ze nog niet betalen. Als je kijkt naar Ajax en PSV die veel meer mogelijkheden hebben, dan vind ik dat Feyenoord veel meer rendement haalt uit hetgeen dat ze hebben. Ik vind dat Slot het geweldig doet."

Feyenoord of PSV?
Jetro Willems zit ook aan tafel en de verdediger krijgt de vraag hoe hij kijkt naar het huidige Feyenoord. "Ik kijk ook als supporter en kom uit Zuid. Mijn vrienden zitten daar allemaal als fans. Zoals Marco zegt, doen ze het heel goed. Ze hebben de juiste mentaliteit als je ziet hoe ze drukzetten. Ik denk dat het bij Ajax voor de doelpunten al fout gaat en bij Feyenoord heb je dat niet. De twee middenvelders werken gewoon keihard. Ze missen denk ik een beetje geluk in de laatste fase van de wedstrijd."

We horen vaak voetballers praten over hoe lastig het is om tegen Feyenoord te spelen en dat het lastiger is als tegen PSV. De huidige speler van Heracles ziet dat ook zo. Tegen PSV is het makkelijker om te voetballen. "De manier hoe Feyenoord drukzet en hoe ze dat doen met de hoeveelheid energie, dat geeft je een ander soort gevoel. PSV laat je op sommige momenten gewoon voetballen. Bij Feyenoord gaan ze er tegen Roma bijvoorbeeld wel gewoon erop."

Het spel van PSV en Feyenoord is volgens Willems ook niet echt te vergelijken. "Ik denk dat Feyenoord er meer energie in stopt en PSV is individueel gewoon wat beter. Wat Marco ook zegt, aan de buitenkanten denk ik dat de mogelijkheden die PSV heeft van betere kwaliteit zijn. Als Feyenoord wisselt komt een Jahanbakhsh of Minteh erin, maar bij PSV heb je een Lang, Bakayoko en Saibari. Mijn respect naar Slot voor wat hij doet."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties