Union en Slavia boeken tegen tien man geen zege

Feyenoords Conference League-tegenstanders Union Berlin en Slavia Praag hebben dit weekend allebei genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Voor beiden zat een zege er, mede door een rode kaart voor de tegenstander, wel in. Maccabi Haifa komt vanavond in actie, thuis tegen Maccabi Netanja.

Union Berlin
Union Berlin was de laatste en is de eerstvolgende Europese tegenstander van Feyenoord. Drie dagen na de 3-1 nederlaag in De Kuip wist het zondag ook in de competitie niet te winnen. Toch leek het daar lange tijd wel op. Union kwam op voorsprong door een goal van Taiwo Awoniyi - de spits die ook tegen Feyenoord scoorde - en kwam in de 57e minuut ook nog tegen tien man te staan. Pas in de derde minuut van de blessuretijd sloeg Stuttgart toch nog toe en bepaalde het de eindstand op 1-1. Ondanks het puntverlies staat de ploeg wel nog altijd op een knappe vijfde plaats in de Bundesliga.

Slavia Praag
Bij de wedstrijd van Slavia Praag op bezoek bij nummer acht SK Dynamo Ceske Budejovice was het spelverloop iets anders dan bij Union, maar leverde het een soortgelijk resultaat op. Slavia Praag stond al na een kwartier op een 2-0 achterstand door twee doelpunten kort na elkaar. In de tweede helft hadden de bezoekers ook zo'n fase: van elf meter maakte Peter Olayinka de aansluitingstreffer en enkele minuten later kopte Oscar Dorley Slavia weer op gelijke hoogte. Toen Dynamo een kwartier voor tijd een rode kaart kreeg, zal Slavia hebben gehoopt om ook de derde goal te maken. Deze bleef echter uit, waarmee de ploeg naar plek vier zakt in de Tsjechische competitie en de aansluiting met de top voorlopig kwijt is.