UEFA brengt duidelijkheid: Wieffer inzetbaar tegen Celtic FC

UEFA brengt duidelijkheid: Wieffer inzetbaar tegen Celtic FC

Nadat de UEFA de spelerslijst van Feyenoord heeft gepubliceerd, is het ook officieel bekend geworden welke spelers niet in actie mogen komen tijdens de eerste speelronde in de groepsfase van de Champions League. Zoals bekend kunnen de Rotterdammers niet beschikken over Santiago Gimenez tegen Celtic FC, en is er nu ook duidelijkheid over Mats Wieffer.

Afgelopen seizoen ontving Wieffer in totaal drie gele kaarten in de Europa League. Normaal gesproken is een speler die drie gele kaarten op zijn naam heeft staan geschorst voor de eerstvolgende Europese wedstrijd. Nu blijkt de regelgeving voor de groepsfase van de Champions League toch anders te liggen. Feyenoord kan tegen Celtic FC gewoon beschikken over Wieffer.

Wieffer kreeg in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma vorig jaar een gele kaart. Dit was zijn derde in het toernooi, waardoor hij officieel voor de halve finale geschorst zou zijn. Omdat de Rotterdammers werden uitgeschakeld, dachten diverse media dat Wieffer nu geschorst zou zijn tegen Celtic FC. Trainer Arne Slot kan niet beschikken over Gimenez tijdens de thuiswedstrijd tegen Celtic FC en de uitwedstrijd tegen Atletico Madrid.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties