UEFA-baas begrijpt kritiek van Feyenoord en AS Roma

UEFA-baas begrijpt kritiek van Feyenoord en AS Roma

Aleksander Čeferin heeft begrip voor de kritiek op de stadionkeuze voor de finale van de Conference League. De president van de UEFA denkt dat het toernooi min of meer slachtoffer van het eigen succes is geworden.

"Toen we in 2020 de locatie voor de finale gingen bepalen, hadden we niet zo veel interesse verwacht in de Conference League. Het was een nieuwe competitie, daarom kozen we om te starten met kleinere stadions'', aldus Čeferin tegenover persbureau AP. "Als je ziet hoe er naar de finale wordt toegeleefd is dat fantastisch om te zien. Ik ben blij om te zien hoe de supporters reageren op dit nieuwe toernooi. Als deze trend doorzet, moeten we misschien nadenken over grotere stadions voor de finales."

Naast de vele clubs die dankzij het toernooi hun Europese debuut konden maken deden er ook veel grote clubs mee aan het toernooi. "We wilden meer wedstrijden voor meer clubs, waarbij meer landen de groepsfase zouden halen. Veel clubs hebben dit seizoen hun Europese debuut gemaakt en in de achtste finales stonden teams uit twaalf landen", zo vervolgt Čeferin.

Champions League niveau
Feyenoord en AS Roma worden hoog ingeschat door Čeferin. "Veel zogenaamde experts probeerden ons ervan te overtuigen dat deze competitie nooit zo belangrijk en aantrekkelijk zou worden als de Champions League en Europa League. Nu, in de finale, zie je dat er twee teams staan die op basis van kwaliteit makkelijk meekunnen in de Champions League.''

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties