Ueda met twee doelpunten goud waard voor Japan

Ueda met twee doelpunten goud waard voor Japan

Ayase Ueda heeft zijn voeten laten spreken voor Japan. De spits van Feyenoord was twee keer trefzeker in de derde groepswedstrijd voor de AFC Asian Cup tegen Indonesië. Ueda benutte een strafschop en stond in de tweede helft op de juiste plek om de bal binnen te tikken. Hierdoor plaatst Japan zich voor de knock-outfase van het toernooi.

Voor Feyenoord betekent dat Ueda minimaal tot eind januari niet inzetbaar is. De achtste finales worden afgewerkt vanaf 28 januari tot 31 januari. De finale wordt gespeeld op 10 februari. Aangezien Japan als de titelfavoriet wordt beschouwd, lijkt het erop dat de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League de rentree van Ueda in de wedstrijdselectie gaat betekenen.

Tot die tijd moet Japan de achtste finale, kwartfinales en halve finales nog wel zien te overleven. Voor Ueda persoonlijk zijn de extra speelminuten zeer welkom. Bij Feyenoord moest hij het vooral hebben van enkele invalbeurten. Bij Japan begon de spits ook de eerste twee wedstrijden op de bank, maar dat had vooral te maken met zijn fysieke gesteldheid. Inmiddels is Ueda fit en kiest Hajime Moriyasu weer voor de aanvaller.

Japan heeft door de overwinning op Indonesië zes punten verzameld na drie wedstrijden in Groep D. Irak is de verrassende nummer één met negen punten na drie wedstrijden. Indonesië is al derde geëindigd en Vietnam als laatste met nul punt. Ueda werd woensdagmiddag op basis van statistieken beoordeeld met een 8,5, dat is het hoogste cijfer en daarmee wordt hij uitgeroepen tot Man of the Match.

Scoreverloop
6' | 1-0 | Ueda
52' | 2-0 | Ueda
88' | 3-0 | Hubner (e.d.)
91' | 3-1 | Walsh

Opstellingen
Japan 🇯🇵: Suzuki; Tomiyasu, Machida, Maikuma, Nakayama; Endo, Nakamura; Doan, Kubo, Hatate; Ueda.
Indonesië 🇮🇩: Ari; Ridho, Arhan, Jordi Amat, Walsh; Ivar, Ferdinan; Egi, Struick, Sayuri; Hubner.

Lees meer over
Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties