Twijfels over transfer Zerrouki: "Ik weet niet hoe ze dat gaan doen"

Twijfels over transfer Zerrouki: "Ik weet niet hoe ze dat gaan doen"

Feyenoord is hard op weg om landskampioen te worden, maar bereidt zich intussen ook al voor op het komende seizoen. Zo werd afgelopen week de transfer van Ramiz Zerrouki dan eindelijk definitief. Journalist Maarten Wijffels sprak in de AD Voetbal Podcast echter zijn twijfels uit over die transfer.

"Het is wel veel", begon Wijffels over de transfersom die Feyenoord voor Zerrouki betaalt. Deze ligt naar verluidt tegen de 8 miljoen euro aan. "Voor een club die dat tot dusver nooit kon of wilde betalen. We hebben in de winterstop gezegd: koop hem niet. Dan komt Zerrouki binnen als een soort verlosser en komt er een heel ander soort druk op te liggen, een heel ander verwachtingspatroon."

"We zeiden toen al: als je Mats Wieffer hebt, geef die jongen dan de kans. Dat heeft geweldig uitgepakt. Maar nu gaat hetzelfde gebeuren: Zerrouki komt en moet Feyenoord beter maken, maar ik weet niet of dat zo gaat zijn. Het is de vraag hoe je op het middenveld gaat spelen. Dat hangt er natuurlijk ook vanaf wie er weg gaan. Hij kan prima in de top drie spelen, maar in Eindhoven had ik hem als vervanger van Sangaré meteen in de basis gezien", doelde hij op de interesse die ook PSV in Zerrouki had. "Ik weet niet hoe ze dat bij Feyenoord gaan doen."

Geen vervanger van Kökcü
Het lijkt in ieder geval niet heel waarschijnlijk dat Zerrouki de rol van Kökcü - die mogelijk vertrekt - op zich moet gaan nemen. "Hij zal niet de één-op-één vervanger van Kökcü zijn. Maar het is nu moeilijk praten. Het is begin mei en we weten niet wat Feyenoord nog van plan is. We weten wel dat het een prima speler is, die voor veel geld is gekocht en waar een bepaald verwachtingspatroon voor gaat gelden. Laat hem het maar waarmaken dan."

Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties