Twijfels over optie Pusic: "Deze route is toch een risico"

Twijfels over optie Pusic: "Deze route is toch een risico"

Nu Arne Slot definitief afscheid heeft genomen van Feyenoord, gaat de focus weer naar de vraag wie hem moet opvolgen. Marino Pusic is een veelgehoorde suggestie. Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International, betwijfelt echter of de voormalig assistent van Slot en huidig trainer van Shakhtar Donetsk de beste optie zou zijn.

"Ik twijfel, want deze route is toch een risico", legde Zwart uit. "Op papier klopt alles. Hij kent de spelersgroep, heeft ervaring als hoofdtrainer, is kampioen geworden in het buitenland. Het is hetzelfde scenario als Alfred Schreuder destijds bij Ajax. Het ziet er op papier heel goed uit, maar is Pusic degene die Feyenoord een nieuw impuls geeft? Het grootste risico dat je loopt, is dat je misschien juist teveel doorgaat op wat er was. Misschien heb je juist iemand nodig die er frisse ideeën aan toevoegt."

Verslaggever Marco Timmer deelt die twijfels. "Laten we vooral vaststellen dat wat er bij Feyenoord is gebeurd, vooral Slot was. Als Slot weggaat, kun je niet zeggen: Pusic was assistent, dus hij is een tweede Slot. Bovendien heeft hij het vaker geprobeerd als hoofdtrainer en bij Twente waren ze ook niet allemaal heel enthousiast."

Wel werd Pusic met FC Twente in de Eerste Divisie kampioen, zoals hij dit seizoen ook met Shakhtar de dubbel won. "Dat is het gekke", aldus Zwart. "Qua resultaten was het goed - in de twee jaar dat hij hoofdtrainer was is hij twee keer kampioen geworen. Maar de geluiden die je ook hoort, is dat hij zich anders gaat gedragen als hoofdtrainer."

"Hij staat er wel heel goed op binnen de club", stelt Timmer daartegenover. "De spelers zien hem graag en de Raad van Commissarissen ook. Maar ik denk niet dat hij bovenaan het lijstje staat."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties