Trauner: ''Toen zag ik niet de klik met een club die ik nu heb''

Trauner: ''Toen zag ik niet de klik met een club die ik nu heb''

Gernot Trauner kan mogelijk aankomend weekend zijn eerste prijs uit zijn carrière pakken. De ervaren verdediger is in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Excelsior lovend over trainer Arne Slot. Trauner vertelt in gesprek met De Telegraaf dat hij medeverantwoordelijk is voor het huidige succes van de Rotterdamse club.

"De sleutel van het succes ligt toch bij de trainer, die alles heeft veranderd", begint Trauner zijn verhaal tegenover de krant. "En bij de mensen om hem heen. Hij heeft ons naar deze plek gebracht én hij heeft er een enorm fitte ploeg van gemaakt. Als coach komt hij altijd met het juiste plan. Hij geeft je als speler vertrouwen. En je krijgt vanzelf een goed gevoel als jouw trainer altijd de goede beslissingen neemt en ziet wat er moet gebeuren. Arne is heel slim, weinig trainers lezen een wedstrijd zo goed."

De besprekingen over de tegenstander zijn volgens Trauner altijd van een hoog niveau. "Hij heeft ook meteen door wat de tegenstander tegen ons probeert. Wat ik ook sterk aan hem vind is dat hij altijd de juiste woorden vindt waarmee hij een groep kan raken. En toen we maar punten bleven pakken, ook tegen de betere clubs, hield hij iedereen met beide voeten op de grond. Vooral voor jonge spelers is dat belangrijk, want het kan dan ook verkeerd gaan."

Trauner voelt zich thuis in Rotterdam
De Oostenrijker heeft geen moment getwijfeld om Feyenoord te verlaten, terwijl er concrete aanbiedingen lagen. "Ik heb eerder de kans gehad om naar het buitenland te gaan, maar toen zag ik niet de klik met een club die ik nu heb. Ik wil me identificeren met een club en bij Feyenoord vind ik alles geweldig. We hebben een schitterend trainingscomplex, een mooi stadion en vooral de mensen hier binnen én buiten de club vind ik geweldig. Het mooiste is dat ze mij vertellen hoezeer ze het waarderen dat ik voor hun club speel."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties