Trauner door blessure niet in actie tegen Oranje

Trauner door blessure niet in actie tegen Oranje

De blessure van Gernot Trauner houdt de Oostenrijker aan de kant in het beslissende groepsfaseduel tegen Oranje. Dat bevestigt onder meer de NOS, nadat de verdediger maandag niet op de laatste training van zijn land verscheen.

In aanloop naar het EK was de fitheid van Trauner al een punt van zorgen, maar de Oostenrijker deed in de eerste twee groepsduels wel mee. Hij maakte zelfs de openingstreffer in de wedstrijd tegen Polen. Later dat duel moest hij echter geblesseerd naar de kant. Die spierblessure houdt hem nu dus ook tegen Nederland, het duel waar hij erg naar uitkeek, aan de kant.

In dezelfde speelronde viel ook Dávid Hancko geblesseerd uit. Dat resulteerde gelukkig niet in de zware liesblessure waarvoor werd gevreesd, al is ook hij een vraagteken voor het laatste groepsfaseduel tegen Roemenië. Bij Oranje is alleen oud-Feyenoorder Joshua Zirkzee een twijfelgeval. Hij is ziek en sloeg daarom de maandagtraining over.

Nederland - Oostenrijk
In de wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk, dinsdagavond om 18:00 uur, staat nog veel op het spel. Oranje is op dit moment de nummer 1, met evenveel punten als Frankrijk (4). Oostenrijk heeft 3 punten. Alleen Polen, dat het nog opneemt tegen Frankrijk, is met 0 punten al uitgeschakeld.

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties