Topscorer Gimenez laat wereldspitsen ver achter zich

Topscorer Gimenez laat wereldspitsen ver achter zich

Santiago Gimenez is de topscorer van de Europa League. De 21-jarige spits maakte vier doelpunten in de zes groepswedstrijden en staat daardoor samen met Vitor Oliveira van SC Braga, die ook vier keer scoorde, bovenaan de topscorerlijst.

Gimenez had wel veel minder minuten nodig om een doelpunt te maken dan de Portugees. De spits van Feyenoord stond namelijk maar één keer in de basis deze groepsfase (thuis tegen FC Midtjylland) en viel de overige wedstrijden telkens ongeveer een half uur in. Gimenez maakte elke 43 minuten die hij speelde een doelpunt in de Europa League, tegenover 102 minuten voor Oliveira.

De spits van Feyenoord heeft daardoor het beste doelpuntengemiddelde van alle spelers met drie goals of meer in de Champions-, Europa- of Conference League. Gimenez laat dus spelers als Kylian Mbappé, Robert Lewandowski, Lionel Messi en Mohamed Salah ver achter zich.

Geen aanpassingsproblemen voor Gimenez
Gimenez is blij met zijn eerste maanden in het shirt van Feyenoord. De Mexicaan heeft zich geen moment moeten aanpassen. ''Eigenlijk heb ik me vanaf het eerste moment thuis gevoeld bij deze club. Dat komt door de manier hoe de spelers en staf mij hebben opgevangen, maar ook hoe de fans op me reageerden. Dus van aanpassingsproblemen heb ik geen last gehad.''

''In de kleedkamer proefde je al de energie van de fans'', vervolgt de spits in gesprek met Voetbal International. ''Dat heeft ons tijdens de wedstrijd geholpen te blijven vechten. Mij ook, toen ik in het veld kwam. Zo is mijn karakter. Ik heb van jongs af aan geleerd dat je altijd alles moet geven. Desondanks heb ik ook slechte momenten gehad in mijn carrière, die horen er ook bij, maar zo lang je je best doet, komt het goed. Gister was zo’n moment dat alles op zijn plaats viel.''

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties