Topper tussen PSV en Feyenoord geleid door Lindhout

Topper tussen PSV en Feyenoord geleid door Lindhout

Allard Lindhout is zondagmiddag de scheidsrechter als Feyenoord het in Eindhoven opneemt tegen PSV. Dat maakte de KNVB maandagavond bekend. De 35-jarige arbiter wordt geassisteerd door grensrechters Erwin Zeinstra en Rens Bluemink, vierde official Martin van den Kerkhof en VAR Pol van Boekel.

Voor Lindhout is het de eerste keer dit seizoen dat hij een wedstrijd van een topploeg - of in dit geval twee - fluit. Wel had hij al de leiding over enkele Europese voorrondeduels. In 8 wedstrijden gaf hij liefst 35 gele kaarten, al werd het gemiddelde flink opgekrikt door FC Zürich - Qarabag in de voorronde van de Champions League. Daar trok hij liefst 13 keer geel. Verder kende Lindhout in die 8 duels 2 penalty's toe.

Afgelopen seizoen had Lindhout wel drie keer een wedstrijd van Feyenoord onder zijn hoede. Dat waren AZ-thuis (1-0), Vitesse-uit (0-1) en Fortuna Sittard-uit (1-3). In het laatstgenoemde duel kende hij de Rotterdammers een penalty toe.

In Eindhoven gaat de topper tussen PSV en Feyenoord zondagmiddag om 14:30 uur van start. Daarvoor speelt Feyenoord donderdagavond nog in de Europa League tegen Sturm Graz. PSV kent een langere voorbereiding: het Europa League-duel tegen Arsenal dat donderdag op het programma stond, is afgelast.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties