Toornstra: ''We hadden hier niet hoeven verliezen''

Jens Toornstra kon vandaag niet zijn stempel drukken op het spel van Feyenoord. De middenvelder spreekt na afloop van de verloren Klassieker van een gemiste kans en is schuldbewust na zijn fout in de aanloop naar de 0-1.

''Hoe ik naar deze wedstrijd kijk? Lastig, ik denk niet dat we hier hadden hoeven verliezen'', begint de aanvoerder in gesprek met ESPN. Toornstra stond met een slechte bal aan de basis van de 0-1. ''Ik was in de veronderstelling dat Guus (Til, red.) dichterbij stond. Daarom speelde ik hem zachtjes in. Hij stond verder dan ik had gedacht, dus dat was een verkeerde inschatting. Volgens mij was dat de enige kans die ze hadden in de eerste helft.'' Ajax had in de hele wedstrijd slechts één schot op doel: de penalty van Tadic.

''Ik heb bij hun strafschopgebied ook dingen gezien. Een handsbal en ik hoorde net dat Til geen buitenspel stond bij de goal van Dessers. Dat weet ik alleen niet zeker. Als je het als grensrechter dan niet zeker weet, dan moet je het spel door laten gaan. De scheids vond wat anders. Zulke wedstrijden worden op details beslist. Ze hebben maar één schot op goal gehad en twee doelpunten gemaakt. Dat is knap'', reageert Toornstra cynisch.

Feyenoord wilde in de eerste helft de opbouw van Ajax vroeg verstoren door hoog druk te zetten. ''Je weet dat Ajax aan de bal gewoon sterk is. Dat ging niet altijd heel goed, maar in de tweede fase wist Ajax ook niet wat ze moesten doen. Daarom hadden ze ook maar één schot op goal'', vervolgt de aanvoerder. ''In de tweede helft moet je dan wat meer risico nemen. We hebben ze een tijdje onder druk en we krijgen in het eerste kwartier twee grote mogelijkheden. Dat soort ballen moet er dan net invliegen. Dan krijg je daarna een penalty tegen.''

''Het is vandaag op de details beslist''
Aan de desk van ESPN wordt gevraagd of deze wedstrijd Feyenoord perspectief biedt voor de tweede seizoenshelft. ''Ik weet niet zo goed wat ik daar nu op moet zeggen'', reageert Toornstra. ''Het is nu balen. We hadden hier graag een resultaat neergezet. Het is vandaag op de details beslist.''