Toornstra onder de indruk van Kökcü: "Hij is echt een leider geworden"

Toornstra onder de indruk van Kökcü: "Hij is echt een leider geworden"

Na het afgelopen duel tegen FC Utrecht en het aankomende kampioenschap, gaat het regelmatig over Jens Toornstra. Na acht seizoenen bij Feyenoord maakte hij afgelopen zomer een einde aan zijn periode in Rotterdam. De oud-Feyenoorder spreekt vol lof over Orkun Kökcü, die hij als jonge jongen bij de selectie zag komen.

"Ik vind dat Orkun zich echt heel goed heeft ontwikkeld", begon Toornstra in een interview met ESPN. "Hij is echt een leider geworden en hij bepaalt het tempo van de wedstrijd. Dat is wel heel knap, zeker op zijn leeftijd. Als je ziet dat hij vroeger veel aanvallender speelde, vind ik dat echt heel knap."

Natuurlijk valt niet alleen Kökcü op, maar zijn er meer spelers die complimenten ontvangen van Toornstra. "Ik denk dat Mats Wieffer zich goed heeft ontwikkeld de laatste maanden. Gimenez, publiekslieveling, dat is ook wel mooi om te zien hoe hij zich in de basis heeft geknokt. Ik denk dat het collectief geroemd moet blijven worden, want je hebt wel elf spelers nodig. Je ziet gewoon dat ze weten wat ze doen."

Niet voor de eerste keer kreeg Toornstra de vraag wat er had gebeurd als hij in dit elftal zat. De middenvelder reageerde lachend, mede omdat hij dit antwoord al vaak heeft gegeven. ''Dan hadden we denk ik in februari al kampioen geweest! Ik heb geen spijt van mijn keuze, tuurlijk is het hartstikke mooi wat er bij Feyenoord gebeurt.''

Lees meer over
Jens Toornstra Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties