Toornstra erkent: ''Het was een matige wedstrijd''

Feyenoord heeft een moeizame overwinning geboekt op Heracles Almelo. Luis Sinisterra was twee keer trefzeker in De Kuip. Jens Toornstra erkent na afloop van de wedstrijd dat het niet de beste wedstrijd was van de Rotterdammers. De middenvelder begon zelf op de bank.

''Ik had wat last de laatste weken en we hebben een vrij druk programma. Dus het leek mij verstandig om ergens een momentje te pakken. De trainer vond dit een goed moment'', vertelt Toornstra in gesprek met ESPN. ''Ik had last van mijn buikspieren. Ik kon wel spelen, maar het werd steeds iets pijnlijker. Het voelde als overbelasting. Je weet het natuurlijk nooit, maar dat idee had ik. Je hoopt dat het dan met rust weggaat.''

Toornstra kwam uiteindelijk de tweede helft in het veld. Lachend: ''Ik weet niet of ik het spel heb omgedraaid. We hebben uiteindelijk gelukkig gewonnen.'' Feyenoord staat nu op een tweede plek en dat is boven verwachting. ''We willen zoveel mogelijk punten halen en dan zorgen dat je er met de winterstop zo goed mogelijk voor staat. Daarom is deze overwinning extra belangrijk.'' Toornstra was de eerste helft vanaf de bank veel aan het coachen. ''Je probeert de jongens wat aan te sturen. Dat is natuurlijk nooit zo motiverend als met 50.000 man. Daarin probeer je wat extra's te doen, maar dat is wel lastig ja.''

Zonder publiek speelt Feyenoord toch een stuk moeizamer. ''Het was een matige wedstrijd. Vooral de eerste helft begonnen we niet goed. Je komt wel op 1-0 voor. Ik vond het weinig, maar ik heb niks teruggezien. Gelijk daarna maken ze de 0-1. Dat was even lastig. Daarna waren we oppermachtig en pakten we alle tweede ballen op hun helft. De tweede helft was ook niet heel goed. Gelukkig maak je die goal dan nog. De laatste minuten was het vooral de taak om de overwinning over de streep te trekken.''