Toornstra: ''Dat had ik nog niet eerder gehad''

Toornstra: ''Dat had ik nog niet eerder gehad''

Jens Toornstra heeft besloten om Feyenoord te verlaten. De 33-jarige middenvelder had niet het idee dat hij aankomend seizoen op veel speeltijd kon rekenen. Toornstra zag de Rotterdammers miljoenen uitgeven op de transfermarkt en diverse concurrenten halen. Met de aanstaande komst van Ezequiel Bullaude was de laatste hoop op speeltijd verdwenen.

"Er werden vaker concurrenten gehaald, maar nooit voor de bedragen die ik nu lees of hoor'', vertelt Toornstra in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Feyenoord is een club die het zich niet kan veroorloven om een marktwaarde van een speler te laten verdampen. Ze hebben terecht plannen met die spelers.'' Onder meer Quinten Timber en Sebastian Szymanski werden naar De Kuip gehaald.

Toornstra heeft vaker op de bank gezeten en knokte zich altijd terug. ''Dit keer voelde het anders. Het was voor het eerst in die acht seizoenen dat ik dacht dat het ook weleens niet mijn kant zou kunnen opvallen. Dat had ik nog niet eerder gehad.'' Trainer Arne Slot en de clubleiding hebben er nog alles aan gedaan om Toornstra te overtuigen om te blijven, maar hij wilde elke week spelen.

Voor de Domstedelingen staat er aankomend weekend de topper tegen Ajax op het programma. Toornstra is er klaar voor. "Ja, starten tegen Ajax zou leuk zijn. Ik ga er alles aan doen om de aanhang van Feyenoord een afscheidscadeau te geven en uiteraard een mooie start voor de fans van FC Utrecht." In Utrecht heeft Toornstra een contract getekend tot medio 2025, inclusief een optie om de samenwerking tot medio 2026 te verlengen.

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties