''Timber is aan een hele bijzondere periode in zijn loopbaan bezig''

''Timber is aan een hele bijzondere periode in zijn loopbaan bezig''

Quinten Timber was tegen FC Volendam weer trefzeker voor Feyenoord. De middenvelder is bezig aan een uitstekend seizoen voor de Rotterdammers. Timber kreeg nog weleens kritiek dat hij meer rendement uit zijn spel moest halen, en daar is hard aan gewerkt. Timber is in de laatste acht wedstrijden bij zeven doelpunten betrokken.

''Timber is aan een hele bijzondere periode in zijn loopbaan bezig,'' ziet ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel in de podcast van RTV Rijnmond. Hij scoort weer. De laatste vijf wedstrijden vier goals en een assist. Cijfers waarin hij in zijn carrière nog niet eerder aan is gekomen.'' Verder was het vooral zoeken naar spelers die de juiste vorm hadden tegen FC Volendam. ''David Hancko vond ik goed spelen, ook die bleef gaan tot de laatste seconden als extra aanvaller. Verdedigend vind ik hem altijd een dikke voldoende scoren.''

Collega Dennis Kranenburg zag Feyenoord ook matig voor de dag komen. Als hij een uitblinker moet noemen, is het een invaller. ''Ik ga voor Leo Sauer als Feyenoorder van de week. Ook omdat ik het mooi vind dat zo'n jonge gozer het veld inkomt, best wel stoïcijns is en de keren dat hij invalt best wel wat laat zien. Hij klopt nadrukkelijk aan de deur voor een basisplaats. Op de flanken loopt het moeizaam, en hij is iemand die dreigend is. Heeft ook een goede voorzet en schroomt ook niet om op doel te schieten.''

De bezoekers van FR12.nl hebben Quinten Timber uitgeroepen tot Man of the Match. De middenvelder heeft voor zijn optreden een 6.5 ontvangen, en daarmee het hoogste cijfer. David Hancko (6.4), Leo Sauer (6.2) en Wieffer (6) waren de andere uitblinkers. Linksbuiten Luka Ivanušec ontvangt een opvallend laag cijfer. De Kroaat werd beoordeeld met een 3.8. Verder werd Marcos Lopez met een 5 ook laag beoordeeld.

De Cijfers
Basisspelers: Bijlow (5.9); Geertruida (5.2), Trauner (5.1), Hancko (6.4), López (5); Wieffer (6), Milambo (5.3), Timber (6.5); Minteh (4.8), Gimenez (5.9, Ivanušec (3.8).
Wissels: Ueda (5.3), Zerrouki (5.1), Paixão (5.3), Sauer (6.2), Dilrosun (5.9).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties