Timber en Geertruida spelen gelijk met Jong Oranje

Timber en Geertruida spelen gelijk met Jong Oranje

Lutsharel Geertruida en Quinten Timber hebben dinsdagavond met Jong Oranje met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong Roemenië. Beide Feyenoorders maakten de negentig minuten vol in een verder saai duel.

Jong Oranje speelde in een 3-4-3 systeem tegen Roemenië. Timber was de aanvoerder van de ploeg, terwijl Geertruida met Sepp van den Berg en Micky van de Ven de verdediging vormde. Het duel was een vriendschappelijke ontmoeting.

"Het was een stugge tegenstander. Roemenië speelde verdedigend en was veel aan het tijdrekken. Het veld hielp ook niet mee", verklaarde aanvoerder Timber voor de camera van ESPN waarom het duel niet sprankelend was. "We wisten van tevoren wat voor ploeg het was. Dan moet je het tempo hoog houden en dat deden we niet. Dan maak je het jezelf moeilijk. Het was geen leuke wedstrijd."

KNVB-coach Erwin van de Looi: ''Je hebt te maken met een tegenstander die ver inzakt. Dan moet je goed zijn aan de bal, zowel aan de zijkanten als tussen de linies. Het lukte ons geen moment om erdoor te komen. Dan krijg je zo'n uitslag. We hebben een andere speelwijze geprobeerd met drie centrale verdedigers. Vrijdag ging dat goed, vandaag speelden we een mindere wedstrijd. We gaan nu bekijken of dit systeem iets is voor de toekomst."

Karim en Jahanbakhsh
Dermane Karim kreeg opnieuw het vertrouwen bij Togo. De talentvolle middenvelder van Feyenoord begon tegen Equatoriaal-Guinea in de basis. De wedstrijd eindigde in 2-2. Karim was één keer de aangever. Alireza Jahanbakhsh zat op de bank bij Iran, maar viel in de rust in. Het vriendschappelijke duel tegen Senegal eindigde in 1-1.

Timber en Geertruida spelen gelijk met Jong Oranje
Lees meer over
Lutsharel Geertruida Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties