Timber duidt overwinning op Emmen: ''Vooral blijven drukken''

Timber duidt overwinning op Emmen: ''Vooral blijven drukken''

Feyenoord is duidelijk nog in opbouw, maar als de wedstrijd tegen Emmen achteraf nog eens nuchter geanalyseerd wordt, dan was het eigenlijk de hele wedstrijd wel duidelijk dat Feyenoord de drie punten in Rotterdam zou gaan houden. De 4-0 uitslag was niet eens geflatteerd. De Rotterdammers begonnen scherp aan de wedstrijd, maar van die scherpte was na een kwartier weinig meer over.

"Het was niet makkelijk, maar dat wisten we van tevoren al. We wisten ook dat er in de laatste tien minuten kansen gaan komen als je blijft drukken. Dat zie je ook wel, volgens mij maakten we in de laatste tien minuten drie goals. Daar zijn we blij mee, het belangrijkste is de drie punten en die hebben we gepakt vandaag", aldus Timber voor de camera van RTV Rijnmond.

De middenvelder maakte zijn eerste doelpunt in voor de Rotterdammers in de Eredivisie. "Ik heb er volop van genoten, bewust ook. Hopelijk kan ik dat vaker doen: genieten van een goal." De middenvelder heeft zich voorgenomen om doelgerichter te worden dan hij was. "Het is zeker iets waarmee ik bezig ben, waar ik op train. Er kunnen nog veel dingen beter qua scorend vermogen en beslissend zijn voor mijn team."

De 0-0 ruststand was wel teleurstellend, maar trainer Arne Slot had wel wat tips voor de tweede helft. Al kreeg Timber die tips maar deels mee. "Vooral blijven drukken, geen kansen weggeven en dan gaan de kansen vanzelf komen. Ik moet zeggen dat ik de helft van de uitleg niet heb gezien omdat ik op de wc zat. Geen idee hoe dat kwam, maar ik heb nu nog steeds buikpijn, dus laat dit maar niet te lang duren", zo vervolgt Timber lachend."

Communicatie steeds beter
Ook Timber ziet dat de afstemming tussen alle spelers nog een stuk beter kan. "Ik ben er nu een maandje en er komen nog steeds nieuwe spelers bij. Je merkt wel dat de communicatie steeds beter wordt. Je voelt op de training ook wel dat we veel kwaliteiten in het team hebben. We moeten gewoon vertrouwen in elkaar krijgen, elke wedstrijd steeds beter worden en natuurlijk zullen er ook tegenslagen komen, maar wat ik al zei: ik voel dat er kwaliteit zit in het team en dat we beter kunnen worden."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties