'Ten Hag durfde 'jongen van Zuid' niet eerder te polsen'

'Ten Hag durfde 'jongen van Zuid' niet eerder te polsen'

De transfer van Tyrell Malacia naar Manchester United is vooral te danken aan Erik ten Hag. De trainer van de Engelse club is al jaren gecharmeerd van de 22-jarige linksback van Feyenoord. In zijn periode in Nederland wilde de Tukker Malacia het liefst al losweken bij de Rotterdammers.

Dit meldt De Telegraaf. Ten Hag heeft echter nooit een poging gewaagd om hem te polsen voor een overstap, omdat Malacia al zeer duidelijk reageerde op geruchten omtrent Ajax. ''Ik ben een jongen van Zuid'', was zijn antwoord steevast. Ten Hag durfde het niet aan en liet hem daarom lopen.

Uiteindelijk is Ten Hag er met Manchester United dan toch in geslaagd om Malacia aan te trekken. De Feyenoorder moet de concurrentiestrijd aangaan met Luke Shaw en bij de Engelsen zijn geen twijfels over de kwaliteiten van Malacia. Vooral de duels tegen Antony bevestigden nog eens dat de linksback klaar was voor een stap hogerop.

Lyon baalt van management
Malacia had ook een akkoord met Olympique Lyon. De Fransen balen enorm dat de verdediger uiteindelijk voor Manchester United heeft gekozen. Er was een persoonlijk akkoord, maar volgens L’Equipe werd er door het management van Malacia een spelletje gespeeld. De interesse van Lyon werd gebruikt om de Engelsen wakker te schudden, zo is het gevoel in Frankrijk.

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties