Tegenstander Elfsborg boekt zege en is elf duels op rij ongeslagen

Tegenstander Elfsborg boekt zege en is elf duels op rij ongeslagen

Net als Feyenoord gaat ook IF Elfsborg met een goed gevoel de play-offs voor de Conference League in. De Zweedse tegenstander van de Rotterdammers won met 0-2 van directe concurrent Hammerby IF. Daarmee is de ploeg alweer elf wedstrijden op rij ongeslagen.

De Zweedse competitie loopt van april tot december en daarom treft Feyenoord donderdag een ploeg die al vijftien wedstrijden onderweg is. Van die vijftien duels won Elfsborg er negen, speelde het twee keer gelijk en verloor het vier keer. De ploeg bezet momenteel de derde plaats in de Zweedse Allsvenskan, met een gat van vier punten op de nummer één.

Tegen Hammersby was het rechtsbuiten Rasmus Alm die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Na 54 minuten werd hij naar de kant gehaald, waarna zijn vervanger Alexander Bernhardsson de 0-2 en daarmee de eindstand op het bord zette. Zo treft Feyenoord donderdag een tegenstander in vorm. Elfsborg is nu dus elf officiële wedstrijden op rij ongeslagen en de laatste nederlaag dateert van 20 mei, toen Malmö FF met 2-1 te sterk was. Sindsdien won het negen keer en speelde het twee keer gelijk.

Elfsborg is voor Feyenoord de laatste horde richting de groepsfase van de Conference League. In tegenstelling tot de eerdere voorrondes beginnen de Rotterdammers dit keer met een thuisduel. Donderdag om 20:00 uur komen de Zweden op bezoek. Een week later speelt Feyenoord in Boras de return.

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties