Te Kloese moet Slot bijpraten over WK voor clubs: "Zou ik graag bij willen zijn"

Te Kloese moet Slot bijpraten over WK voor clubs: "Zou ik graag bij willen zijn"

Feyenoord maakt serieus kans op een ticket voor het WK voor clubteams in 2025. De Telegraaf maakte dinsdagochtend bekend dat de Rotterdammers op poleposition staan voor deelname aan het prestigieuze toernooi en kans maken op een startpremie van vijftig miljoen euro.

Het was lang onduidelijk op welke manier de tickets verdeeld zouden worden onder de clubs. Er gingen geluiden op dat alleen de punten zouden worden meegenomen die behaald zijn in de Champions League, maar de krant lijkt het zeker te weten dat dit niet het geval is. Feyenoord moet de komende periode gaan uitmaken met Ajax wie kan deelnemen aan het toernooi, waar Chelsea, Real Madrid en Manchester City al van verzekerd zijn.

Slot had tot dinsdagochtend nog geen idee dat Feyenoord zo dichtbij een ticket is. De trainer heeft een meeting ingepland met de algemeen directeur van de Rotterdammers om onder meer over dit onderwerp te praten. ''Laat heel helder zijn, daar zou ik supergraag bij willen zijn als het gaat zoals het wordt geschetst. Maar er zijn nog wat mitsen en maren. Als ik vanavond Dennis te Kloese zie, zal hij het me ongetwijfeld helemaal uitleggen, want die zit tegenwoordig ook bij de ECA.''

Feyenoord moet Ajax voorblijven op de Europese ranglijst, een extra motivatie? ''Toen ik een jaar geleden hier trainer was, had ik 28 andere spelers dan dat ik nu heb. Dus om de jongens nu te gaan motiveren voor wat er in het seizoen 2024-2025 moet gaan gebeuren. Ik weet niet of dat zinvol is. Ik geloof nooit zo in dat je harder gaat lopen of werken door geld wat er te verdienen is. Deze spelers zullen ongelooflijk veel zin hebben om te gaan voetballen op Celtic Park als ze door dat tunneltje komen, waar ik net bij de laatste training ook doorheen ben gekomen.''

''En helemaal als ze zien dat het stadion, waarin je uitkomt, helemaal vol zit'', vervolgt de trainer op het persmoment in Glasgow. ''Elke speler wil graag goed voetballen en laten zien dat hij op CL-niveau kan spelen. Daar zit veel meer motivatie in dan dat je 2000 of 10.000 euro kunt pakken als speler. Ik weet dat dit WK voor clubs om iets meer geld gaat, maar dat zal niet rechtstreeks naar de spelers gaan.'' Naast Feyenoord en Ajax maakt ook PSV nog kans. Dan moeten de Amsterdammers en Rotterdammers geen punten meer behalen en moeten de Eindhovenaren succes blijven boeken in de Champions League.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties