Szymański: ''Laten we er een speciaal seizoen van maken''

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag kwam dan de bevestiging: Sebastian Szymanski is officieel Feyenoorder. De Pools international wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Dinamo Moskou, waarbij Feyenoord ook een koopoptie heeft bedongen. In gesprek met Feyenoord Media stelt Szymanski zich voor.

''Het voelt erg goed om hier te zijn en ik ben blij dat ik bij zo’n grote club mag spelen. Het is een hectische dag, maar ik ben erg blij. Ik kan niet wachten om de trainer en de selectie te ontmoeten'', begint de middenvelder. Als Szymanski wordt gevraagd waarom hij voor Feyenoord heeft gekozen, wijst hij met een knipoog naar de rood-witte kleuren van het tenue. Het nationale elftal van Polen speelt namelijk met dezelfde kleuren.

''Ik weet dat er heel veel Poolse mensen Feyenoord-supporter zijn. Dat heeft zeker met mijn keuze te maken.'' Szymanski wordt na onder anderen Jerzy Dudek en Tomasz Iwan de tiende Poolse speler uit de clubhistorie. In zijn thuisland speelde de middenvelder voor Legia Warschau, waar de sfeer in het stadion net als bij Feyenoord wel goed zit. Kan je De Kuip en Wojska Polskiego met elkaar vergelijken? ''Misschien wel, maar ik heb hier alleen met het Poolse nationale elftal gespeeld.''

''Ik heb Feyenoord nog nooit in De Kuip zien spelen.'' De traditionele openingswedstrijd tegen Olympique Lyon van aanstaande zondag wordt dus de eerste keer voor Szymanski. ''Dan kan ik een vergelijking maken.'' Dat het Feyenoord is gelukt om de middenvelder binnen te halen is een kleine stunt te noemen. Szymanski stond namelijk naar verluidt ook in de belangstelling van clubs uit de Premier League.

''Ik weet dat ik mezelf hier kan ontwikkelen'', zegt hij over waarom hij voor Feyenoord koos. ''Het is een goede club voor de ontwikkeling van jonge spelers. Deze stap is erg belangrijk voor me, ook in aanloop naar het WK. Het is fijn dat de transfer snel is afgerond. Feyenoord heeft z’n best gedaan om mij hier te krijgen en dat geeft me als speler en persoon een goed gevoel. Nogmaals, ik ben ontzettend blij om hier te zijn. Laten we er een speciaal seizoen van maken.''

Lees meer over
Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties