Supporters bewijzen Wim Jansen laatste eer

Supporters bewijzen Wim Jansen laatste eer

Supporters hebben vanmiddag om 14:30 uur op het voorplein bij De Kuip afscheid genomen van clubicoon Wim Jansen, die eerder deze week op 75-jarige leeftijd overleed. Het prachtige afscheid is terug te kijken via onderstaande video.

''Ik wist al een tijdje dat het slecht met Wim ging. Daarna is het nog verder achteruitgegaan. Dan krijg je weer heel vervelend nieuws'', zegt Jan Boskamp, die onlangs ook al zijn 19-jarige kleinzoon verloor. ''Wim en ik hebben elkaar ontmoet toen ik m’n contract bij Feyenoord tekende. We woonden vlak bij elkaar en trokken veel op. We reisden samen met de bus of later met de auto van Wim.''

''Ik gooide alles eruit, het interesseerde me niet tegen wie. Wim was op dat gebied veel slimmer dan ik. Die dacht misschien hetzelfde, maar zei het dan niet. Wim vergat niets, dus dan merkte die gozer in kwestie het naderhand wel'', vervolgt Boskamp in gesprek met RTV Rijnmond. Jansen maakte veel successen mee bij Feyenoord en won onder meer de Europacup 1 in 1970. Wat maakte Jansen zo’n goede voetballer? ''Zijn eenvoud. Wim was zo verschrikkelijk goed. Hij dacht nooit aan zichzelf, altijd alleen aan de ploeg. Het grootste compliment kreeg hij van Coentje (Moulijn, red.). Die zei dat hij het liefst met Wim speelde'', sluit Boskamp af.

Ook op Varkenoord werd de clublegende herdacht.

Lees meer over
Wim Jansen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties