De Wolf: ''Het is echt de ommekeer geweest''

John de Wolf heeft het moeilijk met het verwerken van het verlies van Wim Jansen. De huidige assistent-trainer van Feyenoord heeft warme herinneringen aan de periode dat Jansen aan het roer stond bij de Rotterdamse club.

De Wolf denkt gelijk terug aan de uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV. Het bekerduel waarin Henk Fraser het enige doelpunt wist te maken staat ook wel bekend als de ommekeer. ''Ik weet nog goed dat hij twee dagen voor de wedstrijd tegen mij zei: donderdag Romario, John. Ik zei 'dat is goed trainer.' Jansen zette toen echt een vechtmachine neer. Vanaf die tijd zijn we prijzen gaan winnen en telden we weer mee in Nederland. Dat is voor een heel groot deel aan hem te danken.''

"Het is echt de ommekeer geweest, daar is geen woord aan gelogen '', vertelt De Wolf in een uitgebreid gesprek met RTV Rijnmond. ''En ik was zelf zo trots dat Jansen vertrouwen in mij had tegen PSV, ik wilde iedereen laten zien dat ik het kon. In die wedstrijd tegen Romario maakte ik nul overtredingen."

De Wolf is een van de trainers die wel eens sprak met Jansen. ''Zo'n drie a vier uur. Normaal denk je: na een uur ben je er wel klaar mee, maar hij was een voetbaldier. Als mens zeer warm en hij was heel bescheiden. Toen we kampioen werden in Groningen en hier op de Coolsingel stonden wilden we hem naar voren halen. Dat wilde hij niet. Wij verdienden de credits, vond hij, zelf wilde hij op de achtergrond blijven. Jansen hield niet van poespas, maar je kon altijd bij hem terecht. ''

Lees meer over
John de Wolf Wim Jansen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties