Structuurwijziging bij Feyenoord: "Ik vind dat wel gek"

Structuurwijziging bij Feyenoord: "Ik vind dat wel gek"

Feyenoord is nog altijd op zoek naar een opvolger van de vertrokken technisch directeur Frank Arnesen. Een één-op-één opvolging zal het niet zijn, want de club wil de structuur iets aanpassen en een technisch manager aanstellen. Bij Voetbal International werd besproken of dat een goed idee is.

Om te beginnen legde clubwatcher Martijn Krabbendam uit waarom de club voor een structuurwijziging kiest. "Dennis te Kloese is algemeen directeur, maar zijn achtergrond is natuurlijk heel technisch. Hij heeft altijd aan de technische kant van het voetbal gewerkt en heeft al veel gedaan tijdens de afgelopen transferwindows van Feyenoord. Ze willen daaronder een technisch manager aanstellen, die samen met de scouting namen aandraagt, contractverlengingen voorstelt, et cetera. Die zal daar met de directie over praten en uiteindelijk ligt de beslissingsbevoegdheid bij de statutair directeur."

Doorpakken
"Ik vind dat wel gek", reageerde collega Marco Timmer. "Stel dat Feyenoord inderdaad richting de titel gaat. We hebben al een keer meegemaakt dat ze kampioen werden, en wat gebeurde er daarna? Toen hadden ze moeten cashen en door moeten groeien", doelde hij op de periode na de landstitel van 2017. "Nu kom je in een situatie waarin je weer een flinke klap kan gaan maken", doelde hij op de kans dat Feyenoord kampioen wordt en de Champions League in gaat.

Bovendien is een dergelijke technische functie er juist een die serieus genomen moet worden, stelde Timmer. "Kijk naar Ajax en PSV. Daar is die functie zo groot geworden dat 'ie gesplitst is. Feyenoord zet er alleen een manager onder, maar je hebt er eigenlijk twee nodig." Bij Ajax zijn Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar samen verantwoordelijk voor het technisch beleid, terwijl PSV afgelopen week Earnest Stewart aanstelde als de nieuwe Directeur Voetbalzaken, met Jan Vennegoor of Hesselink ernaast.

Geen koekenbakker
Krabbendam maakt zich daar minder zorgen over. "Een hoofd scouting en technisch manager kunnen best samen het technisch beleid bepalen. En je hebt ook altijd nog te maken met een hoofdtrainer, daar hebben ze bij Feyenoord nu heel veel vertrouwen in", doelde hij op het feit dat Arne Slot wel iets te zeggen heeft over de transfers van Feyenoord. "De structuur bij Feyenoord wordt anders met een technisch manager, maar dat zal natuurlijk ook geen koekenbakker zijn."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties