Stengs vindt draai bij Feyenoord: ''Vandaag ging het lekker''

Calvin Stengs heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld voor Feyenoord. De aanvallende middenvelder scoorde de belangrijke 2-1 in de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht. Stengs lijkt zijn draai te hebben gevonden in de ploeg van trainer Arne Slot.

''Ik hoop het wel'', reageert Stengs direct na afloop van de wedstrijd in gesprek met ESPN. ''Vandaag ging het lekker. Zeker je eerste doelpunt maken is altijd leuk. Ik ben blij dat ik die heb kunnen maken en het team heb kunnen helpen.''

Stengs begon stroef bij Feyenoord en kreeg ook de nodige kritiek te verwerken. ''Ik maak me sowieso niet heel snel druk om dingen. Natuurlijk wil je goed spelen en het team helpen, daarvoor moet je presteren. De afgelopen twee wedstrijden heb ik dat gedaan en daar ben ik blij om. Nu moet ik zo doorgaan.''

Het eerste doelpunt van Santiago Gimenez had eigenlijk afgekeurd moeten worden. De Mexicaan stond buitenspel. De scheidsrechter dacht dat Stengs de bal had geraakt. ''Nee, ik heb hem niet geraakt. Dit is de eerste keer dat ik hem terugzie. Dan zit het misschien mee, ik weet het niet. Ik heb de bal volgens mij niet aangeraakt.''

''Dat is lekker'', reageert Stengs op het vroege doelpunt van Feyenoord na rust. ''Je weet dat ze na de rust direct gaan komen. Daarvoor waarschuw je elkaar in de kleedkamer. Dan maakt Santi een goede goal, misschien met wat geluk. Het is fijn dat je na rust gelijk op 3-1 komt.''