Stengs: "Daar was de trainer ook heel duidelijk in"

Feyenoord hoeft nog slechts één wedstrijd te spelen dit kalenderjaar. Zondagmiddag werd er op een zeer eenvoudige manier afgerekend met Heracles Almelo, waardoor de Rotterdammers in de winterstop zeker zijn van plek twee in de Eredivisie. Aanstaande woensdag wordt er voor de KNVB Beker nog gespeeld tegen FC Utrecht.

"Ja, zeker! De bal viel een beetje voor mijn voeten en ik dacht: ik schiet hem gewoon op goal", begint Man of The Match Calvin Stengs na afloop gelijk met het analyseren van zijn eerste doelpunt. Vervolgens gaat de middenvelder door naar zijn tweede doelpunt, die hij al na achttien minuten scoorde. "Ik wachtte op het moment dat Quilindschy de overlap ging maken. Ik had nog het gevoel dat ik buitenspel stond, maar het was een goede aanval en ik denk dat we er vandaag nog wel meer hadden kunnen maken."

"Een spits wil altijd scoren", geeft Stengs antwoord op de vraag van ESPN of Santiago Gimenez balend terug in de bus zit. "Ik weet niet of Santi vandaag nou zo veel kansen heeft gehad, maar hij heeft wel een assist gegeven volgens mij. Dat is lekker voor hem, maar een spits wil natuurlijk altijd scoren." Na een mooie pass had Luka Ivanušec Stengs eigenlijk nog een assist moeten bezorgen, maar de middenvelder van Feyenoord vindt het vooral jammer voor de Kroaat zelf. "Tuurlijk! Het was een mooie aanval, dat hij hem dan mist is jammer. Maar vooral vervelend voor hemzelf."

Een reactie
De gewonnen wedstrijd tegen Heracles voelde als een reactie op eerdere verloren wedstrijden. "Wanneer je als Feyenoord zijnde zo veel verliest, dan wil je een reactie geven. Daar was de trainer ook heel duidelijk in, dat we scherp moesten zijn vandaag. Ook na die 0-2, want Twente stond hier vorige keer ook met 0-2 voor en toen kwamen ze toch terug, dus daar heeft hij ons voor gewaarschuwd. Maar we begonnen gelijk goed in de tweede helft, dus complimenten aan het team."

Stengs benadrukt nogmaals dat er bij Feyenoord, ook na deze overwinning, niet gekeken wordt naar de eerste plaats. "We staan tien punten achter, of nu zeven, maar het is niet dat we daar nu als team naar kijken. Tien punten is heel veel en we moeten gewoon met onszelf bezig zijn en dan zien we het wel. We hebben eerst woensdag nog."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties