Feyenoord verslaat Heracles Almelo met speels gemak

Feyenoord heeft na een aantal mindere wedstrijden moeiteloos weten te winnen in de Eredivisie. De Rotterdammers rekenden zondagmiddag vrij eenvoudig af met Heracles Almelo. De nummer twee wist al snel het verschil te maken tegen de nummer vijftien. Hierdoor werd het laatste competitieduel van 2023 afgesloten met drie punten en gaat de ploeg van trainer Arne Slot de winterstop in met 38 punten.

Slot gaf voorafgaand aan de uitwedstrijd in Almelo aan een reactie te willen zien van zijn ploeg. Feyenoord heeft de laatste weken een aantal nederlagen moeten verwerken, en ook de Champions League nederlaag tegen Celtic kwam hard aan. Feyenoord bleek in het Erve Asito mentaal sterk door al na drie minuten het net te vinden. Calvin Stengs wist af te ronden nadat Santiago Gimenez de bal goed wist klaar te leggen.

yv20231217yv20231217a1c01081

Met ruim 80% balbezit voor Feyenoord tijdens het begin van de wedstrijd was er geen vuiltje aan de lucht. Na iets minder dan twintig minuten spelen was het opnieuw Stengs die het net wist te vinden na een fraaie aanval van de stadionclub. Luka Ivanušec gaf goed mee aan een opkomende Quilindschy Hartman, die zijn voorzet binnengewerkt zag worden door aanvallende middenvelder Stengs. Na rust tikte Geertruida de 0-3 binnen, waardoor het niet meer fout kon gaan voor Feyenoord.

yv20231217yv20231217a1c09690

Met het oog op de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht leek Feyenoord een tandje terug te schakelen. Quinten Timber bewees nog maar eens zijn goede vorm door van afstand raak te schieten. Heracles Almelo, dat afgelopen week de trainer de deur uitstuurde, was daarvoor een aantal keer gevaarlijk. Bryan Limbombe dreigde een aantal keer met individuele acties.

Na de 4-0 bracht Slot invallers Beelen, Lopez, Van den Belt en Ueda in het spel. Voor Trauner, Hartman, Stengs en Gimenez zat de wedstrijd erop. Timber kreeg nog een grote mogelijkheid om de score uit te breiden, en ook de ingevallen Lingr was met zijn eerste balcontact dichtbij. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en werd er een prima 0-4 overwinning geboekt.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties