Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand september

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand september

Alle wedstrijden in september zijn gespeeld en dat betekent dat we de balans weer kunnen gaan opmaken voor de spelers van Feyenoord. Om tot de genomineerden voor de FR12 Speler van de Maand te komen, gebruiken we de spelers die het hoogst werden beoordeeld door de bezoekers van deze site én minimaal de helft van de wedstrijden speelden. Stemmen op jouw FR12 Speler van de Maand september kan via de poll in dit artikel.

Feyenoord kende een wisselvallige maand. De ploeg van Arne Slot begon goed met een 3-4 overwinning op bezoek bij Go Ahead Eagles, maar een paar dagen later kreeg het een flinke draai om de oren op bezoek bij Lazio (4-2). Die pijnlijke nederlaag werd goed gemaakt met eenvoudige overwinningen op Sparta (3-0) en Sturm Graz (6-0), maar de laatste wedstrijd van september werd verloren van PSV (4-3). De Rotterdammers gingen daardoor met een slecht gevoel de interlandbreak in.

De spelers die in september het hoogst zijn beoordeeld door de leden van FR12.nl zijn Marcos López (7,0), Alireza Jahanbakhsh (6,7) en Dávid Hancko (6,6). Omdat Santiago Gimenez als invaller liefst vier keer wist te scoren en het alleen mogelijk is om basisspelers te beoordelen na de wedstrijden, nemen we de Mexicaan deze maand ook mee als genomineerde. In totaal werd er ruim 6500 keer gestemd na de duels in september.

Mijn FR12 Speler van de Maand september is...

López

De Peruaan maakte zijn debuut tegen Sparta in De Kuip en werd meteen uitgeroepen tot Man of the Match door de bezoekers van FR12.nl. López werd na de stadsderby beoordeeld met een 7,8 en kon ook na de wedstrijd tegen Sturm Graz rekenen op een hoog cijfer (8). De linksback lijkt van Slot voorlopig de voorkeur te krijgen boven concurrenten Quilindschy Hartman en Fredrik Bjørkan. De 22-jarige Feyenoorder heeft al twintig interlands voor zijn thuisland achter zijn naam staan en is een vaste waarde in de selectie van Peru.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand september

Jahanbakhsh

De aanvaller leek in de zomer op weg naar de uitgang, maar niets bleek minder waar. Jahanbakhsh bleef en lijkt zijn belofte in De Kuip nu definitief waar te maken. De Iraniër speelde geweldig tegen Sturm Graz en maakte twee doelpunten, maar Jahanbakhsh was in september daarnaast ook nog goed voor twee assists. De concurrentie op de vleugels is enorm met Igor Paixão, Oussama Idrissi, Javairô Dilrosun en Patrik Wålemark, maar Slot lijkt vooralsnog te vertrouwen op Jahanbakhsh.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand september

Hancko

De Slowaak werd gehaald als opvolger van Marcos Senesi en lijkt het gat dat de Argentijn achterliet moeiteloos op te vullen. Hancko vormt een sterk duo met Gernot Trauner in het hart van de defensie en begon in september alle vijf de wedstrijden in de basis. Na zijn optreden tegen PSV werd hij daarnaast uitgeroepen tot Man of the Match. Ook na het duel tegen Sturm Graz (6-0), waarin hij scoorde, werd hij hoog beoordeeld: een 8,5. Alleen Jahanbakhsh ontving toen een hoger cijfer van het Legioen (8,9).

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand september

Gimenez

''Ik zie wel aan Santiago dat hij dusdanige kwaliteiten heeft dat Danilo heel goed moet blijven spelen om hem op de bank te houden'', waren de woorden van Slot voorafgaand aan de topper tegen PSV. Gimenez viel in september in vier van de vijf wedstrijden telkens een half uur in en was daarin goed voor vier doelpunten. De concurrentiestrijd met Danilo is hevig en het lijkt daarom afwachten welke spits Slot de voorkeur gaat geven in de punt van de aanval na de interlandbreak.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand september
Speler Gemiddelde Basisspeler Man of the Match
Bijlow 5,5 5 0
Pedersen 5,6 5 0
Trauner 6,4 5 1
Hancko 6,6 5 1
Bjørkan 4,7 1 0
Hartman 4 1 0
López 7,0 3 1
Timber 5,9 5 0
Kökcü 6,1 5 0
Szymański 5,9 2 1
Dilrosun 5,6 5 0
Danilo 5,9 5 0
Wålemark 5,8 2 0
Idrissi 5,7 3 0
Jahanbakhsh 6,7 3 1
Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh FR12 Speler van de Maand Dávid Hancko Santiago Gimenez Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties