Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand november

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand november

Feyenoord heeft al haar wedstrijden in november gespeeld en dat betekent dat we de balans voor deze maand kunnen gaan opmaken. Om tot de drie genomineerden voor de FR12 Speler van de Maand te komen, gebruiken we de drie spelers die bij de rubriek De Cijfers deze maand gemiddeld het hoogst scoorden. Stemmen op jouw FR12 Speler van de Maand kan via de poll onderaan dit artikel.

In de maand november speelde Feyenoord vijf wedstrijden: Union Berlin-uit (1-2 winst), AZ-thuis (1-0 winst), PEC Zwolle-thuis (4-0 winst), Slavia Praag-uit (2-2 gelijkspel) en FC Twente-uit (0-0 gelijkspel). Justin Bijlow (8,1), Gernot Trauner (7,5) en Fredrik Aursnes (7,5) kregen deze maand gemiddeld de hoogste cijfers van de leden van FR12. In totaal werd er in november 2579 keer gestemd na de wedstrijden. Omdat het bij De Cijfers alleen mogelijk is om op basisspelers te stemmen, staat Cyriel Dessers niet in dit rijtje. De Belg was deze maand echter in drie van de vijf wedstrijden de grote man of matchwinner. Het is dan ook mogelijk om op Dessers stemmen.

Bijlow
De jeugdexponent van de Rotterdammers was ook in november weer van grote waarde voor de ploeg van Arne Slot. Bijlow keepte deze maand drie wedstrijden, maar miste het duel tegen Slavia Praag en het duel tegen FC Twente. Vooral in de thuiswedstrijd tegen AZ was Bijlow erg belangrijk voor Feyenoord: de doelman stopte vier schoten en hield de Rotterdammers in de slotfase op de been met een aantal geweldige reddingen. Na deze wedstrijd werd hij dan ook beloond met het hoogste cijfer dat een speler van Feyenoord deze maand kreeg van de leden van FR12: een 8,9. Bijlow testte in aanloop naar de wedstrijd tegen Slavia Praag positief op het coronavirus en moest daarom die wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook de uitwedstrijd tegen FC Twente bekeek de keeper vanuit huis. Bijlow eindigt de maand november met het hoogste gemiddelde van het elftal: een 8,1.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand november

Trauner
De Oostenrijker is sinds zijn komst naar Feyenoord niet meer weg te denken uit het basiselftal. Trauner vormt samen met Marcos Senesi een sterk duo in het centrum van de defensie. De verdediger is nauwelijks op een fout te betrappen en het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat Trauner weer wordt opgeroepen voor het Oostenrijkse nationale elftal. De centrale verdediger speelde deze maand alle vijf de wedstrijden en werd daarin twee keer uitgeroepen tot Man of the Match. Dat waren de wedstrijden tegen Slavia Praag en FC Twente. Met een gemiddelde van een 7,5 deze maand trekt Trauner zijn uitstekende seizoenstart ook in november moeiteloos door.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand november

Aursnes
Wie ook een 7,5 gemiddeld scoorde deze maand, was Aursnes. De Noor is sinds zijn basisdebuut niet meer weg te denken uit het elftal en startte in november alle vijf de wedstrijden in de basis. De middenvelder kwam in het team door de mindere vorm van Alireza Jahanbakhsh, wat betekende dat Jens Toornstra zijn taken op de rechtsbuitenpositie overnam. Aursnes vormt samen met Orkun Kökcü een zeer stabiel duo op het middenveld en is met zijn passes van groot belang in de opbouw van Feyenoord. Daarnaast werd de middenvelder deze maand één keer tot Man of the Match benoemd door de leden van FR12, in de uitwedstrijd tegen Union Berlin. Toen werd Aursnes beoordeeld met een 8,1.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand november

Dessers
Wie natuurlijk niet mocht ontbreken deze maand, was Dessers. De Belg werd in oktober tegen Sparta (0-1 winst) al de matchwinner door in de 92ste minuut de winnende goal te maken, maar ontpopte zich in november definitief tot publiekslieveling. Dessers scoorde de winnende tegen Union Berlin, tegen AZ en scoorde twee keer in het gelijkspel tegen Slavia Praag en zorgde daarmee voor de eerste Europese overwintering sinds het seizoen 2014-2015. De concurrentiestrijd tussen Dessers en Bryan Linssen is moordend, maar laatstgenoemde geniet voorlopig de voorkeur van Slot. Dessers scoorde dit seizoen al zeven keer in veertien wedstrijden.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand november
Mijn FR12 Speler van de Maand november is...

Alle gemiddeldes in november (*Man of the Match)
*Justin Bijlow 8,1
**Gernot Trauner 7,5
*Fredrik Aursnes 7,5
Orkun Kökcü 6,9
Marcos Senesi 6,8
Luis Sinisterra 6,7
Jens Toornstra 6,6
Marcus Pedersen 6,6
Tyrell Malacia 6,4
*Bryan Linssen 6,3
Guus Til 5,4

Lees meer over
Justin Bijlow Gernot Trauner De Cijfers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties