Stelling: Feyenoord moet Aursnes niet laten gaan

Stelling: Feyenoord moet Aursnes niet laten gaan

Fredrik Aursnes heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Benfica van oud PSV-trainer Roger Schmidt. Dat meldde Fabrizio Romano gistermiddag. Mochten Feyenoord en de Portugezen overeenstemming bereiken over de transfersom, dan blijft het verblijf van de Noorse middenvelder in De Kuip beperkt tot slechts één jaar.

Omdat - van het basiselftal van vorig seizoen - ook Tyrell Malacia, Guus Til, Reiss Nelson, Cyriel Dessers en Luis Sinisterra ook al zijn vertrokken, is nu de vraag of Feyenoord wederom een vaste waarde moet laten gaan. Arne Slot zal vinden van niet, al zal ook hij beseffen dat - zeker in De Kuip - elke speler een prijs heeft.

Aursnes was vorig seizoen goed voor 47 wedstrijden, één goal en vier assists. Zijn waarde is echter niet in statistieken uit te drukken. De middenvelder is samen met Orkun Kökcü de belangrijkste schakel in de opbouw van de Rotterdammers en is daarentegen ook essentieel in het terugveroveren van de bal. De Noor speelde zichzelf na zijn komst van Molde FK razendsnel in de basis en hield zijn vorm het hele seizoen vast.

Enorme winst

De genoemde transfersom van vijftien miljoen euro (exclusief bonussen) zou de derde financiële klapper van de zomer zijn voor de Rotterdammers. Daarnaast is Aursnes vorig seizoen voor slechts 450.000 euro overgenomen van Molde FK, wat betekent dat hij voor 33 keer zoveel kan worden verkocht. De 26-jarige middenvelder sloeg recent naar verluidt een contractverlenging voor twee seizoenen af. Aursnes ligt nu nog vast tot medio 2024 in De Kuip. Zijn waarde wordt geschat op twaalf miljoen euro.

Feyenoord moet Aursnes niet laten gaan
Lees meer over
Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties