Stelling: Bijlow moet het seizoen afmaken bij Feyenoord

Stelling: Bijlow moet het seizoen afmaken bij Feyenoord

Bij Feyenoord gaat het in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles vooral over Arne Slot. Vanwege alle media-aandacht wordt het uitduel van de Rotterdammers op donderdagavond bijna vergeten, toch moet er gewoon gevoetbald worden en is er nog genoeg om voor te spelen.

De grote vraag is vooral welke keuzes Slot gaat maken in de basisopstelling. Justin Bijlow behoort alweer enkele weken tot de wedstrijdselectie van Feyenoord, maar maakte nog geen minuut. Slot was duidelijk en wilde tot en met de bekerfinale geen wisselingen doen onder de lat. Timon Wellenreuther was dus verzekerd van zijn basisplaats.

Na de bekerfinale ging Slot de situatie opnieuw beoordelen. Bijlow heeft speelminuten nodig om wederom in beeld te komen bij bondscoach Ronald Koeman. Het Nederlands Elftal neemt deel aan het EK in Duitsland en de doelman van Feyenoord heeft de ambitie om daar aan deel te nemen. Houdt Slot vast aan de Duitser of gunt hij Bijlow zijn minuten?

Sportief gezien is er geen enkele reden om te wisselen. Wellenreuther vertolkte afgelopen weekend wederom een hoofdrol bij Feyenoord en zorgde ervoor dat de Rotterdammers de veertiende KNVB Beker konden binnenslepen. Voor Gernot Trauner geldt een dergelijke situatie. De verdediger maakt kans op een plek in de definitieve selectie van Oostenrijk, maar dan moeten er wel minuten gemaakt worden. Ook Leo Sauer is in beeld bij Slowakije.

Bijlow is beter
Valentijn Driessen heeft een duidelijke mening en adviseert Slot om te kiezen voor Bijlow. ''Het zou doodzonde zijn als Wellenreuther eerste doelman blijft. Hij staat op het punt om te vertrekken en Bijlow moet mee naar het EK. Ze hebben alles al gewonnen, ze spelen nergens meer om. Bijlow moet wedstrijdritme opdoen. Wellenreuther beter? Nee, natuurlijk niet. Waarom speelde die anders nooit? Bijlow is beter en keepte altijd als hij fit was.''

Stelling: Bijlow moet het seizoen afmaken bij Feyenoord
Lees meer over
Justin Bijlow Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties