Steijn blikt vooruit op Klassieker: "Feyenoord is een uitstekend elftal"

Steijn blikt vooruit op Klassieker: "Feyenoord is een uitstekend elftal"

Al vroeg in het seizoen vertrekt Feyenoord zondag naar Amsterdam voor de eerste Klassieker van de competitie. Rondom het elftal van Arne Slot heerst duidelijk een positievere sfeer, mede door de ruime overwinningen in de afgelopen weken. Ajax speelde gister gelijk tegen Olympique Marseille en staat slechts op de twaalfde plek in de Eredivisie. Trainer Maurice Steijn blikt in de persconferentie vooruit op de belangrijke wedstrijd van aanstaande zondag.

"Die zie ik zeker", reageert Steijn op de vraag of hij aanknopingspunten ziet na het gelijkspel van donderdagavond in de Europa League. "De passie en strijd heb ik gister zeker gezien, maar ik heb ook niet mijn ogen gesloten voor het aantal kansen die we hebben weggeven, met name de manier waarop. Ik blijf er nog steeds bij dat we zelf heel slordig aan de bal waren, vaak uit enthousiasme met beide backs heel hoog op het veld. Dat zagen we afgelopen zondag ook tegen FC Twente en dat zal zondag zeker beter moeten tegen Feyenoord."

De aanwezige media benadrukt tegenover Steijn dat hem aanstaande zondag een enorme uitdaging staat te wachten. Toch kijkt de trainer vooral naar zijn eigen ploeg. "Tuurlijk, je moet je ogen ook niet sluiten voor de tegenstander, want dat is een ploeg die het heel goed doet en niet voor niets vorig jaar kampioen is geworden. Duidelijke speelwijze, heel veel doelpunten gemaakt, dus daar moet je jezelf tegen wapenen. De Klassiekers zijn altijd wedstrijden op zich, dus ik hoop dat mijn ploeg boven zichzelf uitstijgt zondag."

Vervolgens krijgt de trainer de vraag wat hij hetzelfde wil zien in de wedstrijd tegen de Rotterdammers. "In ieder geval hetzelfde qua instelling en mentaliteit. Feyenoord is gewoon een uitstekend elftal. Een ploeg die de competitie wat moeilijk begonnen is, maar zich heel snel herpakt heeft." Wat Steijn vooral niet terug wil zien? "Niet naïef zijn, zoals we gister een aantal keer waren, wat niet afgestraft werd door Olympique, maar misschien wel door Feyenoord. Het is duidelijk dat er resultaat moet komen. We zullen voor de winst gaan, alleen je moet wel reëel blijven. Als er aanstaande zondag niet meer inzit als een gelijkspel omdat het niet mogelijk is Feyenoord kapot te spelen. Dan moet je misschien wel genoegen nemen met een gelijkspel."

Tot slot krijgt Steijn de vraag of hij ook kan leven met een nederlaag, mocht Feyenoord echt de betere ploeg zijn. "Daar kan ik voor mezelf geen genoegen mee nemen. Feyenoord is de kampioen, maar wij zijn Ajax." Als de verslaggever enigszins vol onbegrip reageert op de laatste woorden, vraagt hij of Steijn wel beseft dat zijn club momenteel op de twaalfde positie staat en niet echt in een goede fase zit. "Weet ik, maar we zijn nog steeds Ajax", klinkt er vol vertrouwen vanuit de perszaal in de hoofdstad.

Lees meer over
Maurice Steijn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties