Terugkijken | Persconferentie Arne Slot in aanloop naar De Klassieker

Trainer Arne Slot gaat vrijdagmiddag weer vooruitblikken op de eerstvolgende wedstrijd. Feyenoord neemt het zondagmiddag op in de ArenA tegen Ajax. De Rotterdammers reizen met veel vertrouwen af naar Amsterdam nadat Celtic werd verslagen en in de laatste drie duels in de Eredivisie zeventien keer het net werden gevonden.

Bij de tegenstander is het vertrouwen minder groot. De ploeg van Maurice Steijn vinden we terug op de twaalfde plaats in de Eredivisie. Na vier duels zijn er slechts vijf punten behaald. Afgelopen weekend werd er pijnlijk verloren van FC Twente. Ook tegen Fortuna Sittard en Excelsior. werden de drie punten niet gepakt.

Feyenoord speelde daarentegen gelijk tegen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard, al is de laatste weken de weg omhoog weer gevonden. Het is voor Slot wel een domper dat het opnieuw een belangrijke speler ziet wegvallen. Luka Ivanušec moet enkele weken vanaf de zijlijn toekijken. De Kroaat heeft een enkelblessure opgelopen.

Daarnaast is het de vraag of Bart Nieuwkoop weer kan terugkeren in de wedstrijdselectie. De verdediger raakte tijdens de interlandperiode licht geblesseerd en kon daardoor geen minuten maken tegen SC Heerenveen en Celtic. Nieuwkoop traint sinds deze week weer mee met de groep. Justin Bijlow en Ayase Ueda staan voorlopig ook nog aan de kant.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties