''Spelers nodig die tegen de tornado van lawaai kunnen''

''Spelers nodig die tegen de tornado van lawaai kunnen''

Het is nu al duidelijk dat Feyenoord aanstaande zondag, als de competitie precies halverwege is, nog steeds koploper van de Eredivisie zal zijn. Die eerste plek zal natuurlijk wel een stuk lekkerder smaken als de Klassieker in winst omgezet kan worden. Analyticus Emile Schelvis zou de voorhoede van Feyenoord aanpassen in die wedstrijd.

"Als ik moet kiezen zou ik met Oussama Idrissi spelen tegen Ajax met Santiago Gimenez naast hem. Paixão is totaal niet constant, ondanks zijn goal van zondag. Daarnaast is Idrissi ook een jongen die zijn koppie erbij houdt. Samen met Giménez zou dat wel eens dé formule kunnen zijn om het Ajax moeilijk te maken", aldus Schelvis bij RTV Rijnmond. Justin Bijlow wordt als sleutelspeler gezien. "Hij stond er tegen Groningen en je hebt ook een hele goede Bijlow nodig om het verschil tegen Ajax te maken. Je hebt spelers nodig die tegen de tornado van lawaai kunnen in een wedstrijd tegen Ajax. Er is zoveel herrie en daar moet je maar net tegen kunnen als speler. Een Ajax dat zo zwalkt zoals nu, moet je met de rug tegen de muur zetten."

Trainer Arne Slot lijkt inmiddels zijn favoriete basiselftal gevonden te hebben. Nu is het tijd om te oogsten. "Het enige dat hij nog heel graag wil, is een prijs winnen. Dat zit in zijn DNA. Er komt altijd wat meer druk op een trainer als er van hem verwacht wordt dat hij een prijs moet winnen", zo vervolgt Schelvis. Een prijs winnen is ook mogelijk, ondanks de op papier mindere selectie dan enkele concurrenten. "Feyenoord heeft gewoon de beste trainer."

De spoeling is vooral qua verdedigers en middenvelders vrij dun bij Feyenoord. "Ik hoop echt dat Feyenoord nog nieuwe spelers haalt. Met nieuwe spelers heb je meer power en de intentie dat er een goed gevoel kan ontstaan in de groep. Dat was ook in het seizoen 2016/2017 toen Feyenoord kampioen werd." De naam van Vilhena valt wel eens als versterking, maar daar zou Schelvis nog even mee wachten. "Vilhena is aantrekkelijk om in het nieuwe seizoen te halen aangezien alleen Orkun Kökcü en Justin Bijlow in aanmerking komen om een transfer te maken. Verder zal de selectie grotendeels hetzelfde blijven in het nieuwe seizoen. Vilhena zou een goede vervanger van Kokcü zijn. Schouten is voor de aankomende periode al interessant. Ook omdat hij in zijn tijd bij Excelsior al veel indruk wist te maken."

Lees meer over
Oussama Idrissi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties