Slowakije verliest met Hancko in de basis van Oostenrijk

Dávid Hancko en Leo Sauer hebben zaterdag niet weten te winnen van Oostenrijk. De verdediger van Feyenoord begon zoals gebruikelijk bij zijn thuisland als linksback, terwijl de talentvolle aanvaller de hele wedstrijd op de bank zat. Zaterdagavond om 22:00 uur komt ook Luka Ivanusec nog in actie met Kroatië tegen Tunesië.

Slowakije is in volle voorbereiding op het EK van komende zomer en speelt deze interlandperiode ook nog tegen Noorwegen. De thuiswedstrijd tegen Oostenrijk leverde weinig spektakel op, want na de openingstreffer in de eerste minuut werd er pas in de 82ste minuut weer gescoord door de uitploeg. Het totaal aantal schoten op goal lag ook slechts op zeven en dus is het een wedstrijd om snel te vergeten voor de Slowaken. Hancko speelde, net als iedere andere wedstrijd dit seizoen bij Feyenoord, de volle negentig minuten. Sauer zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie, maar mocht mede door de achterstand niet zijn debuut maken.

Ramiz Zerrouki
Zerrouki kwam vrijdagavond laat nog in actie met Algerije. In het Nelson Mandelastadion werd de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bolivia met 3-2 gewonnen. De middenvelder van Feyenoord begon aan de aftrap in het vermakelijke duel. Vlak voor rust werd de score geopend door de thuisploeg, echter was het Carmelo Algaranaz die direct na rust de gelijkmaker binnen wist te schieten. In de 70ste minuut kwam Bolivia zelfs op een 1-2 voorsprong, maar in de uiterste slotfase van de wedstrijd kwam Algerije terug tot 3-2. Voor Zerrouki was het zijn 32ste interland.