Slot: ''Wij zijn de hele wedstrijd minder geweest dan Midtjylland''

Feyenoord mag zich gelukkig prijzen met een gelijkspel, zo stelt trainer Arne Slot direct na afloop van de wedstrijd tegen FC Midtjylland in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers zaten geen moment in de wedstrijd.

''Ik denk dat we de hele wedstrijd minder zijn geweest dan Midtjylland'', vertelt Slot in gesprek met Veronica. ''Het was een geschenk dat we in de rust 0-2 voorstonden, maar het was nog geen uitgemaakte zaak dat we hem gingen winnen. Ook de tweede helft waren wij de mindere van de twee en zijn we denk ik goed weggekomen met een 2-2. Alleen: als je 0-2 hebt voorgestaan, dan voel je daar wel een bepaalde teleurstelling. Als je heel eerlijk de wedstrijd analyseert, dan zijn wij de meest gelukkige met de 2-2.''

''Waar het aan lag? Het ligt aan jezelf en aan de weerstand. Het is wel duidelijk dat wij nog wel een weg te gaan hebben als het gaat om zuiverheid aan de bal. Het ander onderdeel dat ons vorig jaar heel goed maakte, en waar we nu stappen in moeten maken, is het tempo van druk zetten. Dat is nu niet voldoende om te voorkomen dat zij aan het voetballen komen. FC Midtjylland was daardoor een overgroot deel van de wedstrijd de sterkere ploeg.''

Slot ziet wel goede momenten, maar: ''Voetbal wordt beslist op de laatste 5 procent en niet op de eerste 95 procent. Als je het af en toe goed doet, is dat niet voldoende. Je zult het elke keer goed moeten doen. We staan bovenaan en uiteindelijk is het een resultaat in een uitwedstrijd op Europa League-niveau. Natuurlijk denk je af en toe wel even dat we met 0-2 voor hebben gestaan, maar dit is voor ons op basis van de wedstrijd bijna het maximaal haalbare.''

Blessure Idrissi
Slot verwacht niet dat Oussama Idrissi zich snel weer gaat melden op het trainingsveld van Feyenoord. De aanvaller moest in de eerste helft gewisseld worden vanwege een blessure aan zijn hamstring. ''Dat ziet er slecht uit. Als een speler in een sprint naar zijn hamstring grijpt en nu mank loopt, dan zou het mij verbazen als hij voor de winterstop nog in de competitie of in Europa gaat spelen.''