Slot: ''We hebben de beste keeper van Nederland''

Slot: ''We hebben de beste keeper van Nederland''

Justin Bijlow was zondag in de wedstrijd tegen AZ weer enorm belangrijk voor zijn ploeg. De doelman hield Feyenoord vooral de tweede helft knap op de been met een katachtige reflex. Trainer Arne Slot deelde na afloop dan ook de nodige complimenten uit aan Bijlow.

"Daar hebben we Justin ontzettend hard nodig gehad", blikte Slot terug tijdens zijn persconferentie. "Ik heb dat al eerder gezegd in de periode dat elke bal bij ons binnenviel: dat kon niet zo doorgaan, want we hebben de beste keeper van Nederland. Dat heeft hij wel bewezen in die rommelmomenten, want het waren geen uitgespeelde kansen die wij weggaven."

Bijlow wordt door veel analisten genoemd als de beste keeper van Nederland. ''Natuurlijk, dat is hij ook'', stelde Martijn Krabbendam in gesprek met Voetbal International. ''Wees blij dat je hem hier hebt. Hij had twee cruciale reddingen. Dan kan je wel beter zijn in de eerste helft, maar je kan deze ook gewoon verliezen als AZ wat zorgvuldiger met die kansen omging. Toch verrast Bijlow iedere keer weer. Je kan wel zeggen 'daar staat hij voor', maar het is wel echt extra kwaliteit.''

Bijlow blijft nuchter
''Daar sta ik voor'', zei de hoofdrolspeler zelf inderdaad tegenover ESPN. Dat Feyenoord opnieuw in de extra tijd wist te scoren, heeft volgens hem niet alleen met geluk te maken. ''Als team blijven wij er altijd in geloven. Als je het donderdag zo zwaar hebt gehad en dan vandaag in de laatste minuut wint, zegt dat iets over onze spirit en onze fitheid. We zijn heel fit en willen dit graag volhouden.''

Lees meer over
Justin Bijlow Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties