Slot: "Voor mij was het nieuw toen ik de naam van Etienne Vaessen las"

Slot: "Voor mij was het nieuw toen ik de naam van Etienne Vaessen las"

Feyenoord kan bij een overwinning op Fortuna Sittard zondagmiddag een hele grote stap zetten richting de tweede plek. Met nog vijf speelrondes te gaan is het verschil met nummer drie FC Twente momenteel negen punten. Op jacht naar de drie punten starten dezelfde elf spelers als vorig weekend tegen Ajax. Arne Slot staat vlak voor de aftrap de pers te woord.

"De uitvoering was goed en dit is ook het team wat je de laatste weken bijna constant bij ons gezien hebt", begint de trainer van Feyenoord tegenover ESPN. Net als vorige week zal Lutsharel Geertruida beginnen op de linkerflank en start David Hancko gewoon centraal achterin. "In eerste instantie wel. Het had ook af kunnen hangen van hoe Fortuna het ging invullen. Als Halilovic wel als rechtsbuiten had gestart, konden we het nog veranderen. Maar hij speelt niet, dus zal Geertruida linksback staan."

Fortuna begint met vijf verdedigers en dat lijkt een bewuste wijziging om het Feyenoord extra lastig te maken. "Wat ik de hele week verwacht is nog niet wat de jongens verwachten, want pas aan het einde van de week begin je richtig de tegenstander te werken. Normaal spelen ze met vier achterin en nu met vijf, dus dat is wel anders. Alhoewel ze verdedigend gezien normaal wel vaker vanuit een 4-3-3 teruggaan naar vijf verdedigers."

"Het is vooral een hele belangrijke wedstrijd in de strijd om plek twee, dus daarom willen we vandaag ontzettend graag winnen." Slot verwacht niet dat zijn spelers last hebben van onderschatting. "Dan is het bijna een cadeautje dat je tegen het Fortuna van Danny Buijs speelt en Nijhuis als scheidsrechter. Dan weet je dat, met de type spelers die ze hebben, als je hier vandaag zou komen met de gedachte dat het ‘even lekker rustig voetballen is’, je het verkeerd inschat. Ik hoop dat ze voldoende door hebben dat het een wedstrijd is waar ze heel scherp moeten zijn."

Keepers
Rondom de keepers is het duidelijk dat Timon Wellenreuther vandaag en in de bekerfinale onder de lat staat. "Bij een speler is dat anders. Als het om Gernot gaat moet er wel aanleiding voor zijn en dat is afhankelijk van hoe de wedstrijd verloopt." Mocht Wellenreuther toch weer naar de bank verhuizen, is het een realistisch scenario dat hij in de komende zomer wil vertrekken. Etienne Vaessen werd genoemd als mogelijke opvolger. "Ook voor mij was het nieuw toen ik de naam van Etienne Vaessen las. Maar dat wil niet zeggen dat onze scouting niet een keer op de tribune heeft gezeten daar."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties