Slot: "Voor een supporter kan ik me voorstellen dat je er graag bij wil zijn"

Slot: "Voor een supporter kan ik me voorstellen dat je er graag bij wil zijn"

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior verscheen Arne Slot voor de camera om zijn beeld te geven op de stadsderby, waar veel Feyenoorders in het stadion aanwezig zijn. Dat Feyenoord zondag geen kampioen kan worden, betekent niet dat de wedstrijd minder belangrijk is.

''Uiteraard kijk je die wedstrijd en hoop je dat Sparta een goed resultaat haalt'', antwoord Slot tegenover ESPN op de vraag of hij de wedstrijd tussen Sparta en PSV heeft gezien. ''Als je naar de wedstrijd keek, zat het er eigenlijk niet in. PSV was steeds meer aan het aanzetten en scoorde terecht de 0-1.''

Tot zaterdagmiddag was het onduidelijk of Feyenoord op zondag kampioen kon worden. Slot begrijpt dan ook dat vanuit Het Legioen veel vraag was naar tickets voor de wedstrijd. ''Om kampioen te worden is gewoon hartstikke ingewikkeld, dat wil je gewoon halen. Dan maakt het voor ons, voor mij en de spelersgroep, niet uit wanneer. Voor een supporter kan ik me voorstellen dat je er graag bij wil zijn. Het eerste doel voor ons is om het eerst maar eens te worden. Om het volgende week te worden, moeten we vandaag wel winnen.''

Excelsior gaat voor Feyenoord nog een lastige klus worden. De Kralingers zijn niet van plan om het spel te maken en vooral te azen op fouten van de stadionclub. "Ik denk dat ze compact spelen op eigen helft, dat hebben ze tegen Ajax ook gedaan'', vertelt Slot. ''In de meeste topwedstrijden hebben ze dat gedaan. Wat wij niet moeten doen is de bal verliezen op het midden van het veld, terwijl je helemaal open staat. Het idee is om erachter of via de zijkanten te spelen en dat je dan goed moet staan wanneer je de bal verliest, zodat het niet allemaal open ligt."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties