Slot: "Volgens mij is het niet iets wat je structureel volhoudt"

Slot: "Volgens mij is het niet iets wat je structureel volhoudt"

Trainer Arne Slot verscheen tevreden voor de camera na de 2-3 zege van Feyenoord op zijn oude ploeg SC Cambuur. Hij zag bij de Rotterdammers nog genoeg mis gaan, maar denkt niet dat dat reden tot zorgen is.

Feyenoord had opnieuw moeite om verder uit te lopen, terwijl twee counters van de tegenstander wederom direct een doelpunt opleverden. "Volgens mij is het niet iets wat je structureel volhoudt", zei Slot tegenover ESPN over het voorkomen van dergelijke wedstrijden. "Er zullen fases zijn, zoals bij PSV-uit, waarin we anderhalve kans krijgen en vier doelpunten maken."

"Zo heb je ook fases in een seizoen waarin je veel kansen krijgt en die niet allemaal binnenschiet. Het gaat ook niet zo blijven dat bijna elke kans van de tegenstander gepromoveerd wordt tot goal", verzekerde Slot. "Zeker niet omdat wij de beste keeper van de Eredivisie hebben. Het gaat in golvende bewegingen waardoor het ook nog wel anders gaat verlopen voor ons."

Dat Feyenoord zich tegen Cambuur sneller veilig had moeten spelen, kon Slot niet ontkennen. "We hebben genoeg kansen gehad om het eerder af te maken, maar dit is wat je krijgt als je twee aanvallend ingestelde trainers tegenover elkaar zet. De trainer van de tegenstander nam in de eindfase alle risico door alles open te gooien. Dan krijg je voor de supporters een heel leuke wedstrijd en voor mij een heel mooi eindresultaat."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties