Slot verklaart wijzigingen: "Zijn voornaamste taak vandaag"

Slot verklaart wijzigingen: "Zijn voornaamste taak vandaag"

Met liefst vier wijzigingen in de basiself begint Feyenoord vanavond aan de Europese wedstrijd tegen FK Partizan. De basisplaats van Jens Toornstra was al aangekondigd, maar ook Lutsharel Geertruida, Cyriel Dessers en Reiss Nelson verschenen anderhalf uur voor de aftrap op het wedstrijdformulier.

Arne Slot legde zijn verschillende wijzigingen uit voor de camera van Veronica, te beginnen met de keuze voor Lutsharel Geertruida in plaats van Marcus Pedersen. "Geertruida is een speler die meer dan Pedersen van achter de bal kan spelen", zo begon hij. "Dat is zijn voornaamste taak vandaag. Marcus is meer een speler die er constant overheen dendert. Dan kan het openliggen voor de counter."

De keuze voor Nelson op de plek van Alireza Jahanbakhsh, de meest verrassende wijziging, had daar ook mee te maken. "Hij gaat als echte buitenspeler spelen en het spel breed houden. Hij zal zijn snelheid, bewegelijkheid en combinatievermogen moeten inzetten om tot kansen te komen."

Dessers voor Linssen
De basisplaats voor Dessers ten koste van Bryan Linssen hing al in de lucht, al benadrukte Slot dat Linssen het tot vandaag verdiende om ondanks een mindere periode te blijven staan. "Vanaf het begin dat wij hebben geprobeerd de manier van spelen te veranderen, is hij de eerste geweest die dat omarmd heeft, daar ongelofelijk fanatiek mee aan de slag is gegaan en daarbij veel gescoord heeft."

"Maar we moeten ook vaststellen dat hij de laatste weken, naast dat hij niet scoort, ook niet bij heel veel kansen betrokken is geweest. En ook in het spel wat te weinig", stelde Slot. "Dan kom ik op Cyriel. Die heeft het door zijn invalbeurten en goede spel van de afgelopen maanden ook verdiend om een keer de kans te krijgen.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties