Slot verklaart keuze voor Gimenez in de basisopstelling

Slot verklaart keuze voor Gimenez in de basisopstelling

Santiago Gimenez start in de basis tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Mexicaan krijgt van Arne Slot de voorkeur boven Danilo in de spits. De trainer vertelt in gesprek met ESPN waarom hij heeft gekozen voor Gimenez.

''Ze zitten eigenlijk het hele seizoen al dicht bij elkaar'', begint Slot. ''We hebben Danilo al eerder gepasseerd als het de derde wedstrijd van de week was. Los daarvan denk ik dat je afgelopen donderdag heb gezien dat Danilo hartstochtelijk zijn best heeft gedaan, alleen amper bij een kans betrokken was. Toen Santi erin kwam was hij wel bij kansen betrokken."

''Dit is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Je hoeft niet zo naar de langere termijn te kijken nu. Alles bij elkaar opgeteld hebben we besloten om Santi de kans te geven. Het heeft er niet mee te maken, maar misschien dat hij heel stiekem ook wel aanvoelt hoe belangrijk de wedstrijd is met het oog op de selectie van Mexico. Morgen wordt die officieel bekend gemaakt, maar dat is geen doorslaggevende factor om hem vandaag op te stellen.''

Statistieken wijzen uit dat Feyenoord vaak punten verspeelt wanneer Ajax en PSV eerder in het weekend niet weten te winnen. Slot daarover: ''Ik ben wel van statistieken, zeker als ze mij uitkomen'', lacht Slot. ''Daar is dit geen voorbeeld van. Laten we deze maar niet gaan gebruiken. Wij hebben heel veel zin om deze wedstrijd te spelen. Het is alleen maar mooi dat plek nummer 1 op het spel staat.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties