Slot verklaart basiself: "Niet raar dat je dezelfde spelers weer opstelt"

Slot verklaart basiself: "Niet raar dat je dezelfde spelers weer opstelt"

Trainer Arne Slot houdt tegen NEC vast aan dezelfde basiself als in de verloren topper tegen PSV. Dat vereiste wat uitleg, want spelers als Lutsharel Geertruida en Sebastian Szymanski worden op de bank gehouden. Voor de camera van ESPN verklaarde de oefenmeester zijn keuzes.

Daarbij gaf hij aan bewust vast te houden aan de spelers die het voor de interlandbreak goed deden. "Je kijkt naar de tegenstander, maar in dit geval hebben we vooral gekeken naar de laatste drie wedstrijden. Tegen PSV speelden we niet heel goed, maar tegen Sparta en Sturm Graz zeker wel. We hebben twaalf goals gemaakt in drie wedstrijden. Dan denk ik dat het niet heel raar is dat je dezelfde spelers weer opstelt."

Zo zal onder meer Geertruida, die hersteld is van de ziekte van Pfeiffer, op de bank plaats moeten nemen. "Voor ons was het mooi dat hij bij Jong Oranje weer kon trainen en zelfs spelen. De eerste wedstrijd speelde hij 45 minuten, de tweede 90. Maar we kregen ook als feedback van hem dat het niet eenvoudig was om dat vol te houden - wat helemaal niet raar is. Met het programma dat eraan komt, hoeft niemand zich zorgen te maken dat hij zijn minuten niet gaat krijgen. Maar voor nu hebben we hiervoor gekozen."

Eén andere positie die hij uitlichtte was die van de nummer tien, waar Javairô Dilrosun de voorkeur krijgt boven Szymanski. Dat ondanks de kritiek die eerstgenoemde kreeg na zijn optreden tegen PSV. "In de eerste twintig minuten in Eindhoven vond ik hem heel goed. In fases tussendoor ook nog wel. Ik vond niet dat we daar goed gespeeld hebben, maar bij momenten heb ik prima voetbal gezien. Javairô speelde niet zijn beste wedstrijd, maar we kijken ook naar de twee wedstrijden ervoor. Toen vond ik 'm heel goed. Vandaar dat hij nu ook weer op tien begint."

Top vijf
Slot werd ook gevraagd naar de uitspraak die hij eerder deze week deed over dat er in de Eredivisie van een top vijf gesproken kan worden. "Dat ging vooral over onszelf", verklaarde hij. "Als wij een goed seizoen hebben, kunnen we met de bovenste twee mee doen. Bij een wat minder seizoen moeten we naar plek vier en vijf kijken." In dit geval ligt alles nog behoorlijk dicht bij elkaar, zeker nu Ajax én PSV zaterdag verrassend puntverlies opliepen.

"Op dit moment ben ik helemaal niet bezig met of Ajax en PSV wel of niet gewonnen hebben, maar het is wel een compliment dat mensen dat aan ons relateren. Als je in de zomer zoveel spelers verliest, ben je vooral bezig om er weer voetbal in te brengen. Blijkbaar gaat dat dusdanig goed, dat mensen stiekem weer naar Ajax en PSV kijken. Maar ik ben wel zo reëel dat we de afgelopen wedstrijden vooral tegen ploegen speelden die je in het rechterrijtje verwacht. Behalve PSV, maar die hebben we verloren."

Uit de komende wedstrijden zullen dan ook meer conclusies getrokken kunnen worden over waar Feyenoord staat, zo voorspelde Slot. "NEC is een ploeg die je in het linkerrijtje kunt verwachten, dus ik ben benieuwd hoe we daartegen spelen. We hebben FC Twente en AZ in het vooruitzicht, met twee keer FC Midtjylland tussendoor. Over twee weken is het dus veel interessanter om eens te gaan kijken. En in de tussentijd moeten we proberen onze wedstrijden te winnen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties