Slot twijfelt niet: ''Dan is hij onze eerste keeper''

Slot twijfelt niet: ''Dan is hij onze eerste keeper''

Timon Wellenreuther presteert uitstekend bij Feyenoord. De doelman was ook afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam weer enorm belangrijk voor de ploeg. Justin Bijlow is weer op de weg terug bij Feyenoord en trainer Arne Slot brengt direct duidelijkheid. Bijlow staat gewoon weer onder de lat wanneer hij topfit is.

''Justin is er een paar maanden uit geweest'', begint Slot zijn verhaal op de persconferentie. ''Hij heeft nu twee trainingen meegedaan. Voor Justin geldt niets anders dan voor andere spelers; hij heeft ook gewoon één of twee weken van goed trainen nodig. Dan beoordelen we wat zijn niveau op dit moment is. We weten van Justin dat hij heel snel op niveau kan zijn. Op het moment dat Justin weer topfit is, dan is hij onze eerste keeper, dat is bij iedereen bekend.''

Wellenreuther maakt een uitstekende ontwikkeling door. ''Dat ziet denk ik iedereen. Alhoewel hij in het begin ook geen fouten heeft gemaakt, heeft hij ook geen reddingen gehad waarvan wij dachten: dat is lekker als hij die nog even pakt. Die momenten heeft hij tegen Shakhtar Donetsk, Ajax en tegen Sparta wel gehad. Ik denk dat het ook vrij normaal is als je vrij lang niet gekeept hebt, dan is het al heel fijn dat je geen fouten maakt.''

''Het is niet zo raar dat je in het begin nog niet de extra ballen pakt'', vervolgt Slot over de Duitser. ''Als je wat langer in de goal staat en je hebt de kwaliteiten van Timon, dan is het een logisch gevolg dat je ook ballen gaat tegenhouden die je in het begin van het seizoen niet had.'' Wellenreuther staat woensdagavond tegen Ajax in de basis en ook aankomend weekend tegen RKC Waalwijk start de doelman.

Lees meer over
Justin Bijlow Arne Slot Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties