Slot tevreden over Geertruida: ''Speler die de opbouw vorm geeft''

Slot tevreden over Geertruida: ''Speler die de opbouw vorm geeft''

Lutsharel Geertruida is momenteel de vervanger van Gernot Trauner in de basisopstelling. De 22-jarige verdediger deed dat vooral in De Klassieker tegen Ajax indrukwekkend. Trainer Arne Slot krijgt op de persconferentie de vraag hoe hij kijkt naar zijn ontwikkeling als centrale verdediger.

''Het is een plek waar Geertruida heel graag speelt. Alhoewel dat bij Lutsharel wel wisselend is. Het ene moment komt hij bij me dat die zich op rechtsback wil richten en later vindt hij toch het centrum weer wat mooier'', vertelt Slot. ''Hij kan links centraal, rechts centraal en rechtsback uitstekend spelen. Heeft hij vorig jaar al meerdere keren gedaan als vervanger van Senesi of Trauner.''

''Nu is Trauner er langer uit en vult hij dat heel goed in. Dat betekent wel dat de rechtsbackpositie ingevuld wordt door Pedersen, dan heb je daar wat minder tactische mogelijkheden. Pedersen is een speler die constant opkomt. Toen Trauner fit was konden we dat verschillend invullen. Die mogelijkheid is er nu niet, maar Lutsharel vult het heel erg goed in."

Is het voor de toekomst van Geertruida niet het beste om zich te focussen op één positie? ''Dat is uiteindelijk wat de speler ook graag wil. Hij kan beide erg goed en het is ook een speler die de opbouw vorm geeft. Als hij centraal staat, dan staat hij centraal. Als hij rechtsback staat, dan krijgt hij alle vrijheid om constant in de as uit te komen, om daar een extra middenvelder te worden. Als hij centraal staat, dan dribbelt hij in waardoor het voor ons ook een extra middenvelder is. Als ik het zo uitleg dan zijn er heel veel overeenkomsten tussen beide posities.''

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties