Slot: "Tactiek heeft de wedstrijd niet gewonnen, dat zijn de spelers"

Slot: "Tactiek heeft de wedstrijd niet gewonnen, dat zijn de spelers"

Trainer Arne Slot paste zijn formatie aan voor de topper tegen PSV. Het pakte goed uit, want de Eindhovenaren werden in eigen huis met 0-4 verslagen. Toch bleef de oefenmeester na afloop bescheiden en speelde hij de ontvangen complimenten door naar zijn spelers.

Voor de wedstrijd legde Slot uit dat hij koos voor slechts twee aanvallers, om zo een overtal op het middenveld te creëren. "Dat was de ene kant van het plan. De andere kant was om veel lopers op het veld te hebben om zo min mogelijk weg te geven", voegde Slot daar na de wedstrijd voor de camera van ESPN aan toe. "Maar de tactiek heeft de wedstrijd niet gewonnen, dat zijn altijd de spelers."

Toch was de rol van Slot zeker te prijzen. Dat gold ook voor zijn wissels, waar zowel Bryan Linssen als Cyriel Dessers trefzeker was. "Je voelde dat het moeilijk werd, dus ik keek of ik met wissels iets om kon draaien", zei Slot over het begin van de tweede helft. "Maar zowel Jens als Guus vond ik prima in de wedstrijd zitten. "Op het moment dat ik zag dat Guus helemaal niet meer kon, kwam dat eigenlijk wel goed uit. Toen kon er frisse energie in en maakte Bryan ook nog de tweede."

Op basis van het spel werd gesteld dat het ondanks het resultaat niet de beste prestatie van Feyenoord dit seizoen was, maar daar was Slot het niet mee eens. "Ik vind wel dat je de kracht van de tegenstander mee moet nemen. PSV is dit seizoen een heel sterke ploeg. Ze wonnen met 0-4 bij Ajax en met 0-3 bij AZ. Als je die op de nul kan houden zonder dat het echt veel moeite gekost heeft en daarnaast een aantal prima aanvallen hebt gehad, dan vind ik dat persoonlijk wel de beste prestatie."

Lees meer over
PSV Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties